Μπάχαλο με τη μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης

Μπάχαλο με τη μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ThemaOnline , η μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης, ήταν ενήμερη ότι προκαταρκτικά φαινόταν πως υπάρχουν κρούσματα κορωνοιού στο Σωκράτειο Μέλαθρον Ευγηρίας.  

Παρ όλα αυτά, παρέλειψαν να προβούν σε άμεσους επιτόπιους ελέγχους στον οίκο ευγηρίας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να διαγνώσουν τα θετικά τεστ για Covid 19. 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ξέσπασμα κρουσμάτων και απώλειες ανθρώπινων ζωών. 
Όλα αυτά δείχνουν ότι κάτι λειτουργεί λάθος στη συγκεκριμένη μονάδα και το ThemaOnline θα επανέλθει αύριο με αποκαλύψεις και στοιχεία που θα ταράξουν τα νερά.
 
Οι τραγικές συνθήκες σε οίκους ευγηρίας 
 
Ένα άλλο θέμα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης από την Κυβέρνηση είναι η κατάσταση που επικρατεί σε αρκετούς οίκους ευγηρίας. Όλοι θυμόμαστε τις σοκαριστικές εικόνες που κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες, με ηλικιωμένους να ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, που σίγουρα δεν τιμούν κανένα. Πόσο μάλλον εκείνους που έχουν την απόλυτη ευθύνη.
Δύο είναι τα μεγάλα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:
Γιατί οι οίκοι ευγηρίας υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας κι όχι στο Υπουργείο Υγείας; Για ποιο λόγο- κι ενώ περίμεναν την έξαρση του Covid19- δεν έγιναν ενέργειες από τα υπουργεία ή από τη μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης, ώστε να υπαχθούν προσωρινά στο Υπουργείο Υγείας; 
Οι εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από ένα περίπου χρόνο, με πατεράδες, μανάδες και γιαγιάδες, προκαλούν ντροπή.  
 
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται... 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι ο τερματισμός της κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας παραμένουν ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE