ΚΥΠΡΟΣ: Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί απογευματινών μαθημάτων για lockdown - Μιλούν για 'δραστηριότητες' υποτιμώντας και στοχοποιώντας μας

ΚΥΠΡΟΣ: Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί απογευματινών μαθημάτων για lockdown - Μιλούν για 'δραστηριότητες' υποτιμώντας και στοχοποιώντας μας

«Ζητάμε τα αυτονόητα», δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί απογευματινών μαθημάτων, καθώς η επαγγελματικής τους δραστηριότητα στη Λεμεσό έχει κλείσει και φοβούνται για ένα γενικευμένο lockdown που θα τους παρασύρει όλους στην εργασιακή ανασφάλεια.

Κάνοντας παρέμβαση στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Εκπρόσωπος της άτυπης ομάδας πρωτοβουλίας διαμαρτυρίας για τα μαθήματα απογευματινής εκπαίδευσης, κ. Χριστόφορος Χριστοφόρου, είπε ότι ο όρος «δραστηριότητες», όπως το παρουσιάζει και το Υπουργείο, υποβαθμίζει τον ρόλο που επιτελούν καθώς οι υπηρεσίες που παρέχουν «έχουν εξελιχθεί σε επαγγελματική εκπαίδευση παράλληλα με την πρωινή».

«Μιλάμε για παράλληλη εκπαίδευση και όχι δραστηριότητες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφόρου, επισημαίνοντας πως τα παιδιά καταρρεύσαν σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο.

Μάλιστα, επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει δίκαια διανομή σε ενδεχόμενα lockdown και ότι όλοι οι νόμιμοι επαγγελματίες του χώρου έχουν κάνει εκατοντάδες και χιλιάδες έξοδα για να είναι συνεπείς και να πληρούν τα μέτρα.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει πως τα απογευματινά μαθήματα είναι χώρος που συνυπάρχουν παιδιά από πολλά σχολεία και υπάρχει κίνδυνος διασποράς, ο κ. Χριστοφόρου απάντησε πως «αυτό είναι στοχοποίηση» γιατί η ταξινόμηση που γίνεται είναι λανθασμένη. Εξηγώντας, διερωτήθηκε γιατί να λέμε εμπλέκονται σχολεία και όχι π.χ. οικογένειες, αφού και στα σχολεία μετέχουν παιδιά από πολλές διαφορετικές οικογένειες και χώρους εργασίας.

Διευκρίνισε δε πως τηρούνται όλα τα μέτρα και καλό είναι να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι για περιορισμό της διασποράς, παρά να κλείνουν με την πρώτη ευκολία τα απογευματινά μαθήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ σε συνέντευξη στην Al-Ahram: «Ευρείες προοπτικές για τις σχέσεις Κύπρου - Αιγύπτου και εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης»

ΠτΔ σε συνέντευξη στην Al-Ahram: «Ευρείες προοπτικές για τις σχέσεις Κύπρου - Αιγύπτου και εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης»

Τη σημασία των δύο νέων συμφωνιών με την Αίγυπτο για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Κρόνος και Αφροδίτη στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, επισημαίνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Ahram ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας τη φιλοδοξία του για διεύρυνση των οριζόντων της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών τα επόμενα χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE