ΑΝΩΤΑΤΟ: Απέρριψε έφεση των Μαυρομιχάλη και Rudolf κατά της απόφασης για κράτησή τους

ΑΝΩΤΑΤΟ: Απέρριψε έφεση των Μαυρομιχάλη και Rudolf κατά της απόφασης για κράτησή τους

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έφεση των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Dydi Rudolf, κατηγορούμενων στην υπόθεση της απόπειρας φόνου του Πανίκου Παναγιώτου, που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017, κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου όπως παραμείνουν υπό κράτηση ενόσω συνεχίζεται η δίκη τους.

Στην ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου, που εκδόθηκε στις 22 Οκτωβρίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρεται πως "ο κίνδυνος μη προσέλευσης κατηγορουμένου στο δικαστήριο για τη δίκη του είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους, όπως έχει κριθεί, δυνατό να διαταχθεί η κράτησή του" και πως έγινε "επίκλησή του, εν προκειμένω, από την κατηγορούσα αρχή".

Στην απόφαση αναφέρεται πως "αποτελεί πρωταρχική ευθύνη του δικαστηρίου η διασφάλιση ότι ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος με ή χωρίς όρους εγγύησης και διατάσσεται η κράτησή του μόνο εφόσον το συμφέρον της δικαιοσύνης το απαιτεί και προς διασφάλιση της διεξαγωγής προγραμματισμένης δίκης, για συγκεκριμένους λόγους, που έχει προσδιορίσει η νομολογία".

Ακόμη το Ανώτατο σημειώνει πως η κρίση του Κακουργιοδικείου επί του θέματος τούτου είναι ορθή, ώστε να μη δικαιολογείται η επέμβαση του Εφετείου, και επισημαίνει πως η κράτηση των κατηγορουμένων προσφέρεται ως η μόνη επιλογή.

"Η διαπίστωση τούτη εδράζεται στην ανάλυση και την κατάληξη, συναφώς, του Κακουργοδικείου κατά την πρωτόδικη διαδικασία. Αυτής δε επικυρωθείσας, κατ’ έφεση, δεν παρέχεται έδαφος για διαπίστωση μη διεξαγωγής δίκαιης δίκης, βασιζομένης της απόρριψης του συγκεκριμένου λόγου στην επιτυχία των, ήδη, απορριφθέντων λόγων έφεσης. Ως αποτέλεσμα, οι εφέσεις αποτυγχάνουν και απορρίπτονται", επισημαίνεται.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE