ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο- Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

ΚΥΠΡΟΣ: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο-  Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

Τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Ανδρέα Μιχαηλίδη εκφράζουν η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, το Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό του ΘΟΚ.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης υπηρέτησε το Θέατρο ως ηθοποιός από το 1971 έως το 1977 και ως πρώτος Λειτουργός Θεατρικής Ανάπτυξης του ΘΟΚ για πάνω από μια δεκαετία, μέχρι το 2000. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ από το 2003 έως το 2009. Η πολύτιμη πείρα του αλλά και η μετεκπαίδευσή του ως Arts Administrator συνεισέφεραν ουσιαστικά στην υλοποίηση του οράματος του ΘΟΚ για καλλιέργεια συνθηκών ανάπτυξης του θεάτρου αλλά και θεατρικής συνείδησης.
 
Ως Λειτουργός Ανάπτυξης του ΘΟΚ, πρωτοστάτησε στην εδραίωση των Σχολικών Αγώνων Θεάτρου και του Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, στη στήριξη της κυπριακής θεατρικής γραφής, τη θέσπιση του συστήματος υλικοτεχνικής στήριξης και επιχορηγήσεων του ελεύθερου θεάτρου.  Υπήρξε καθοριστικός στη σύνδεση των θεσμών του ΘΟΚ με τους αντίστοιχους ελλαδικούς, όπως η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Σχημάτων Αιγαίου, οι Πανελλήνιοι Καλλιτεχνικοί Μαθητικοί Αγώνες, η προσφορά υποτροφιών σε επαγγελματίες του θεάτρου, η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, το Θεατρικό Μουσείο, η επιχορήγηση και δημιουργία θεατρικών χώρων σε διάφορα σημεία της Κύπρου, η ανάπτυξη θεατρικού κοινού και θεατρικής συνείδησης.
 
Ως Ηθοποιός ήταν στον πυρήνα της σπουδαίας ομάδας που ξεκίνησε στο Θεατράκι του ΡΙΚ και συνέχισε τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Εύη Γαβριηλίδη και μετά στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, όπου ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους, μεταξύ άλλων, στις παραστάσεις «Ο Ποπολάρος» (1971), «Η αυλή των θαυμάτων» (1971), «Ο Γλάρος» (1972), «Οι Βρυκόλακες» (1975), «Ο καπετάν Γιακουμής» (1973), «Δον Καμίλλο» (1974), «Το νερό του Δρόπη» (1974), «Λαός και τυραννία» (1975), «Ο καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία» (1975), «Με το ίδιο μέτρο» (1976), «Ο παπουτσωμένος γάτος» (1976), «Ειρήνη» (1976), «Οι μάγισσες του Σάλεμ» (1976), «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» (1976).
 
Το θέατρο της Κύπρου του οφείλει πολλά.
 
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το να ηρεμήσετε είναι πιο εύκολο στα λόγια - Ο ανάδρομος Ερμής του Νοεμβρίου φέρνει δράματα σε αυτά τα ζώδια

• Netflix: Το top5 των ταινιών και σειρών που προτιμούν οι Κύπριοι τον Νοέμβριο – Βαθμολογίες και trailer

• Επεισοδιακή καταδίωξη στους δρόμους της Λευκωσίας – Περιπολικό συγκρούστηκε με όχημα καταζητούμενου για υπόθεση απαγωγής

• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι

• Παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας για παράνομους μετανάστες - Χειροπέδες σε 24 πρόσωπα - Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους

• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας



Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Όταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέβαινε τον λόφο του προεδρικού με τη σύζυγο και τα παιδιά του, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, το κλίμα ήταν άκρως οικογενειακό, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βλέπει τον <διάδοχό> του με ύφος περήφανου πατέρα. Ο Νίκος Αναστασιάδης μάλιστα, αποκαλούσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, <Νίκο μου>.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top