Προσοχή: Ακόμα ένας ιός στο Facebook

Προσοχή: Ακόμα ένας ιός στο Facebook

Ενας άγνωστος ιός που εμφανίστηκε χθες στο Facebook έχει αναστατώσει εκατομμύρια χρήστες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, εκατομμύρια μέλη του κοινωνικού δικτύου εμποδίζονται από το να αναρτούν links στον τοίχο τους.

Εκτός όμως από αυτό, υπήρξαν και αναρίθμητες αναφορές για οριστική διαγραφή μηνυμάτων τους και links με την αιτιολογία ότι «παραβίαζαν την πολιτική ασφαλείας» του δικτύου.

Ο ιός χτυπά μέσω του εργαλείου με το οποίο οι χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες από links που κοινοποιούνται.

Μάλιστα, και η ίδια η βρετανική εφημερίδα για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος αναφέρει ότι πολλά από τα links που οδηγούν σε άρθρα της έχουν μπλοκαριστεί από το facebook.

Σε εκείνους που έχουν χτυπηθεί από τον ιό, εμφανίζεται ένα κρυπτικό μήνυμα ασφαλείας, την ώρα που επιχειρούν να κοινοποιήσουν ένα link: «Αυτό το μήνυμα περιέχει περιεχόμενο που είναι μπλοκαρισμένο για από το σύστημα ασφαλείας μας. Αν θεωρείτε ότι το βλέπετε από λάθος, αναφέρετέ μας (το θέμα)».

Το δίκτυο μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποια δήλωση για το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ, οι τιμές στο πετρέλαιο θα πέσουν σαν πέτρα» λέει ο Τραμπ

LIVE: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ, οι τιμές στο πετρέλαιο θα πέσουν σαν πέτρα» λέει ο Τραμπ

Σε πολεμικό κλοιό βρίσκεται η Μέση Ανατολή για ακόμη μία μέρα, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι σχεδιάζει να συνεχίσει την επιχείρηση του στο Ιράν για τουλάχιστον  τρεις ακόμη εβδομάδες. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline

BEST OF TOTHEMAONLINE