ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ: Οι ομογενείς που επανεκλέγονται βουλευτές

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ: Οι ομογενείς που επανεκλέγονται βουλευτές

Επιστρέφουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων δύο ελληνοαμερικανοί ομοσπονδιακοί βουλευτές της Φλόριδας και ο Τζον Σαρμπάνης.

Πολύ κοντά στην επανεκλογή ο Κρις Πάππας στο Νιου Χαμσάιρ. Νίκη και είσοδος στη βουλή για τη Νικόλ Μαλλιωτάκη, στη Νέα Υόρκη.

Στην 12η εκλογική περιφέρεια όπου βρίσκεται και το ελληνικό χωριό του Τάρπον Σπρινγκς, ο ρεπουμπλικανός Κώστας Μπιλιράκης με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, λαμβάνει 62,9%, έναντι 37,1% της δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ.

Στην 13η περιφέρεια, ο δημοκρατικός κυπριακής καταγωγής βουλευτής, Τσάρλι Κρίστ, παίρνει 53,1%, έναντι 46,9% της ρεπουμπλικανής Άννα Λούνα.

Επανεκλέγεται στη Φλόριδα ο συμπρόεδρος της Ελληνοϊσραηλιτικής Συμμαχίας στο Κογκρέσο, Τεντ Ντόιτς, ο οποίος με καταμετρημένο το 99,9% των ψήφων λαμβάνει 58,6% έναντι 41,4 του ρεπουμπλικανού Τζέιμς Προύντεν.

Στη βουλή εισέρχεται για πρώτη φορά, στην 11η περιφέρεια Νέας Υόρκης, που καλύπτει μέρος του Μπρούκλιν και το Στάτεν Άιλαντ, η ρεπουμπλικανή Ελληνοαμερικανίδα Νικόλ Μαλλιωτάκη, μέχρι σήμερα πολιτειακή βουλευτής. Με καταμετρημένο το 90%, λαμβάνει 58,4% έναντι 41,6% του βουλευτή Μαξ Ρόουζ.

Στην Τρίτη περιφέρεια του Μέριλαντ φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει εύκολα την επανεκλογή ο Τζον Σαρμπάνης, ο οποίος με καταμετρημένο το 10% προηγείται με 75,5% έναντι 24,3% του αντιπάλου του.

Στην 1η περιφέρεια του Νιου Χάμσαϊρ, με καταμετρημένο το 53% των ψήφων, ο δημοκρατικός βουλευτής Κρις Πάππας προηγείται με 51,9%, έναντι 45,8% του ρεπουμπλικανού Μάουερς.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν, προληπτικά, σχολεία στη Λεμεσό

LIVE: Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν, προληπτικά, σχολεία στη Λεμεσό

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE