ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισφορά 175.000 ευρώ Κυπριακής Δημοκρατίας προς ΔΕΑ

Εισφορά 175.000 ευρώ Κυπριακής Δημοκρατίας προς ΔΕΑ

Η Κυπριακή Δημοκρατία ανακοίνωσε εισφορά της ύψους 175.000 ευρώ για το 2020, στα πλαίσια στήριξης των προσπαθειών της ΔΕΑ για επίλυση της ανθρωπιστικής πτυχής της τραγωδίας των αγνοουμένων και των οικογενειών τους.

Ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας, Φώτη Φωτίου, αναφέρει πως από την έναρξη του προγράμματος εκταφών της ΔΕΑ, οι απευθείας εισφορές της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχονται πέραν των 3.000.000 ευρώ και αποτελούν το υψηλότερο ποσό μετά από τις χορηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ποσό αυτό δεν λαμβάνει υπόψη άλλα μέτρα στήριξης του προγράμματος που χρηματοδοτούνται απευθείας από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως "είναι γεγονός ότι τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια, το πρόγραμμα της ΔΕΑ αντιμετωπίζει προβλήματα και προκλήσεις και ως αποτέλεσμα παρατηρείται μια δραματική μείωση στον αριθμό των λειψάνων που εντοπίζονται κατά τις εκταφές με συνεπακόλουθο τη μείωση του αριθμού των ταυτοποιήσεων με τη μέθοδο του DNA".

"Δυστυχώς, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας και ούτε υπάρχει η πολυτέλεια για ολιγωρία, ενόψει του ότι οι πλείστοι συγγενείς Α΄ βαθμού πεθαίνουν χωρίς να πληροφορηθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων", προστίθεται.

Σημειώνεται πως "ευχή και προσδοκία όλων είναι η εξεύρεση τρόπων για εξασφάλιση των αναγκαίων πληροφοριών, από πηγές τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, κάτι που θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για επίτευξη προόδου προς όφελος των δοκιμαζόμενων οικογενειών".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "η Κυπριακή Δημοκρατία, παρά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που δημιουργούνται λόγω των χρόνιων προβλημάτων, θα συνεχίσει να προσφέρει την οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη προς τις ανθρωπιστικές προσπάθειες της ΔΕΑ".

"Ελπίδα και στόχος μας είναι το πρόγραμμα εκταφών να καταστεί αποτελεσματικό και η ανθρωπιστική πτυχή της τραγωδίας των αγνοουμένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να επιλυθεί χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις που προκαλούν ανείπωτο πόνο και αγωνία στις οικογένειες τους", καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top