ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στη Σάμο: Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στη Σμύρνη – Τουλάχιστον 17 νεκροί και 709 τραυματίες

Σεισμός στη Σάμο: Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στη Σμύρνη – Τουλάχιστον 17 νεκροί και 709 τραυματίες

Μάχη με τον χρόνο για να ανασύρουν εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη Σμύρνη, που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο στις περιοχές όπου τα σπίτια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα μετά τον φονικό σεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10).

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 709 τραυματίστηκαν από τον σεισμό, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).

Μετά τον σεισμό καταγράφηκαν τουλάχιστον 170 μετασεισμοί, εκ των οποίων 21 άνω των 4 βαθμών ανέφερε η AFAD.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 17 κτήρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές καταστροφές στη Σμύρνη, επισήμανε η τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, οι αρχές στήνουν σκηνές συνολικής χωρητικότητας 2.000 ανθρώπων στις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες ζημιές.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η σεισμική δόνηση διήρκησε τουλάχιστον 25-30 δευτερόλεπτα.

Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD. Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top