Και επίσημα στην κούρσα των Προεδρικών του 2028 ο Αβέρωφ Νεοφύτου – Εξήγγειλε υποψηφιότητα
Την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028 εξαγγέλλει ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 709 τραυματίστηκαν από τον σεισμό, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).
Μετά τον σεισμό καταγράφηκαν τουλάχιστον 170 μετασεισμοί, εκ των οποίων 21 άνω των 4 βαθμών ανέφερε η AFAD.
Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 17 κτήρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές καταστροφές στη Σμύρνη, επισήμανε η τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, οι αρχές στήνουν σκηνές συνολικής χωρητικότητας 2.000 ανθρώπων στις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες ζημιές.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η σεισμική δόνηση διήρκησε τουλάχιστον 25-30 δευτερόλεπτα.
Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD. Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




