ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 'Πληγή' ο κορωνοϊός για τη μαρίνα της Αγίας Νάπας

ΚΥΠΡΟΣ: 'Πληγή' ο κορωνοϊός για τη μαρίνα της Αγίας Νάπας

Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τις εργασίες αλλά και τους πελάτες της μαρίνας Αγίας Νάπας, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες σκαφών από γειτονικές χώρες δεν μπορούν να τα μεταφέρουν για ελλιμενισμό στην Κύπρο. 

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας Κωνσταντίνος Φυτιρής «οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, έπληξαν και τον ναυτικό προορισμό όπως θέλουμε να καθιερώσουμε την Κύπρο. Οι πιθανοί πελάτες της μαρίνας προέρχονταν από το Ισραήλ, το Λίβανο και την Αίγυπτο, οι οποίες λόγω αλλαγής στην κατηγοριοποίηση τους, δεν μπορούν πλέον να μεταφέρουν τα σκάφη τους για ελλιμενισμό στην μαρίνα» είπε και σημείωσε πως «με βάση τα νέα δεδομένα οι αραβικές χώρες αποτελούν πλέον πιθανούς πελάτες».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φυτιρής είπε πως «η Κύπρος μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ώστε να προσελκύσει ξένους για επενδύσεις ή να έρθουν προσωρινά με τα σκάφη τους και να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα».

«Εμείς φροντίσαμε ώστε η μαρίνα να γίνει μια έξυπνη μαρίνα και να παρέχει αρκετές υπηρεσίες τις οποίες δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά γειτονικά κράτη», πρόσθεσε.
 
Γι αυτό το λόγο, συνέχισε «έχουμε πάρα πολλά αιτήματα για ελλιμενισμό σκαφών και αναμένουμε μόλις περάσει η πανδημία του κορωνοϊού, να έρθουν αρκετοί πελάτες από γειτονικές χώρες. Ήδη υπάρχουν αρκετά σκάφη από το Ισραήλ και το Λίβανο, που οι ιδιοκτήτες τους πρόλαβαν να φτάσουν στην Κύπρο προτού ξεκινήσει η πανδημία ή προτού οι συγκεκριμένες χώρες αλλάξουν κατηγορία».
 
Ερωτηθείς πως πέρασε το πρώτο καλοκαίρι που λειτούργησε η μαρίνα Αγίας Νάπας, ο κ. Φυτιρής απάντησε πως «κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είχαμε και εσωτερικές αφίξεις σκαφών στη μαρίνα. Η περιοχή Αγίας Νάπας – Πρωταρά είναι πολύ ελκυστική με αποτέλεσμα να είχαμε την άφιξη σκαφών από τη Λεμεσό, την Πάφο ακόμα και από τη Λάρνακα».
 
Όσον αφορά τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, σημείωσε «η άφιξη σκαφών από γειτονικές και άλλες χώρες, θα εξαρτηθεί αναλόγως με την εξέλιξη της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού».
 
Κληθείς να αναφέρει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας, είπε πως «το έργο χωρίστηκε σε διάφορες φάσεις, με κάθε φάση που θα ολοκληρώνεται θα λειτουργεί και να απομονώνεται το συγκεκριμένο εργοτάξιο. Συγκεκριμένα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση που είναι τα λιμενικά έργα, ενώ η δεύτερη φάση που είναι το εμπορικό κομμάτι της μαρίνας, δηλαδή τα καταστήματα και τα εστιατόρια, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο».
 
Η τρίτη φάση, ανέφερε «που αφορά το οικιστικό κομμάτι αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του 2021, αρχές του 2022».

Όλοι αντιλαμβάνονται, είπε, «πως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο όπως αυτό της μαρίνας Αγίας Νάπας δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σωστά, χωρίς τη στήριξη διαφόρων φορέων της περιοχής όπως είναι οι Δήμοι και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο  Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ)» τους οποίους όπως είπε ευχαρίστησε όπως και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τμήματα του κράτους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top