Μαδούρο: Φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό κατασκεύασε η Βενεζουέλα

Μαδούρο: Φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό κατασκεύασε η Βενεζουέλα

Την ανακάλυψη θεραπείας υψηλής αποτελεσματικότητας που μπορεί να εξαλείψει τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολας Μαδούρο, σύμφωνα με το λατινοαμερικανικό δίκτυο Telesur. Το εν λόγω φάρμακο θα παρουσιαστεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να πιστοποιηθεί.

Η θεραπεία βασίζεται σε μόριο που ονομάζεται TR-10 και κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών της Βενεζουέλας (IVIC) μετά από έξι μήνες ερευνών.

«Αυτό το μόριο έχει ελεγχθεί για τον COVID-19,όλη η έρευνα έχει γίνει. Αυτή η μελέτη διήρκησε 6 μήνες και το αποτέλεσμά της ήταν 100% εξάλειψη του ιού», δήλωσε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της χώρας συνεχάρη το IVIC για αυτή την «σπουδαία συνεισφορά στην ανθρωπότητα» και διαβεβαίωσε ότι η Βενεζουέλα θα διαθέσει την θεραπεία αυτή σε όλο τον κόσμο. Σημείωσε επίσης ότι η μαζική παραγωγή του φαρμάκου θα γίνει μέσω «διεθνών συνεργασιών».

Σύμφωνα με τον IVIC, οι μέχρι στιγμής μελέτες δείχνουν ότι το φάρμακο δεν θα έχει καθόλου παρενέργειες στους ασθενείς και ότι «δεν επηρεάζει υγιή μόρια του σώματος».

Η υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας Γκαμπριέλα Χιμένες, είπε ότι οι μελέτες έγιναν σε κύτταρα που απομονώθηκαν από ασθενείς με κορωνοϊό στη Βενεζουέλα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE