ΚΟΥΣΙΟΣ: Συντονισμός κινήσεων στη συνάντηση Αναστασιάδη-Μητσοτάκη

ΚΟΥΣΙΟΣ: Συντονισμός κινήσεων στη συνάντηση Αναστασιάδη-Μητσοτάκη

Συντονισμός κινήσεων και βημάτων έγινε στη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στην οικία του Πρωθυπουργού, στην Αθήνα, στη διάρκεια γεύματος εργασίας αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.


Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός είχαν την ευκαιρία να έχουν μια σε βάθος ανάλυση και ανταλλαγή απόψεων καθώς επίσης και να συντονίσουν τα βήματα και τις κινήσεις των Κυβερνήσεων των δύο χωρών αναφορικά με την τουρκική επεκτατικότητα και επιθετικότητα, όπως εκφράζεται απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα και σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό ενόψει και της κυοφορούμενης νέας πρωτοβουλίας του ΓΓ των ΗΕ, καθώς και των σημαντικών ευρωπαϊκών θεμάτων που απασχολούν την ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.   

 

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE