ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Εντοπίστηκε Αγκυρα 3,000 χρόνων στον βυθό της θάλασσας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Εντοπίστηκε Αγκυρα 3,000 χρόνων στον βυθό της θάλασσας

Η πιο σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην κατεχόμενη Κύπρο πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του παράνομου διεθνούς πανεπιστημίου Κύπρου (UKÜ) και τη συμβολή της σχολής καταδύσεων Natulius υπό την αιγίδα του «τμήματος αρχαιοτήτων και μουσείων», σύμφωνα με τον παράνομο τηλεοπτικό σταθμό Μπαϊράκ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Μετά από πληροφορίες, ομάδες δυτών που πραγματοποιούσαν καταδύσεις στην βόρεια κατεχόμενη ακτή της Κύπρου ανακάλυψαν στον βυθό μια σπάνια άγκυρα πάνω στην οποία υπάρχουν αιγυπτιακά ιερογλυφικά ενώ πιστεύεται ότι η άγκυρα μπορεί να είναι 3,000 χρόνων.

Η άγκυρα μεταφέρθηκε στο εργαστήριο συντήρησης του «τμήματος αρχαιοτήτων και μουσείων» στην κατεχόμενη Λευκωσία. Επικεφαλής της ομάδας ήταν η αναπληρώτρια καθηγήτρια του UKÜ Δρ. Μουγκέ Σεβκέτογλου.
 
Η άγκυρα ανασύρθηκε από τη θάλασσα υπό την επίβλεψη του αρχαιολόγου Μπουράλ Καράτας, ενώ τις εργασίες συντήρησης άρχισε ήδη η συντηρήτρια του «κεντρικού εργαστηρίου προστασίας και συντήρησης πολιτιστικού πλούτου», Πεμπέ Οζέν. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE