Κρεσέντο προκλητικότητας από την Τουρκία: Νέα Navtex για το Ορούτς Ρέις μέχρι τις 4/11

Κρεσέντο προκλητικότητας από την Τουρκία: Νέα Navtex για το Ορούτς Ρέις μέχρι τις 4/11

Συνεχίζει το παιχνίδι νεύρων η Τουρκία, η οποία αργά το βράδυ του Σαββάτου 24/10, εξέδωσε νέα παράνομη Navtex, με την οποία παρατείνει τις έρευνες Ορούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. 

Με την Navtex δεσμεύει την περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά – νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Η προηγούμενη οδηγία που είχε εκδώσει ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας είχε ισχύ μέχρι την 27η Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Άγκυρα είχε προαναγγείλει στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου παρά την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, για μορατόριουμ ασκήσεων κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτών Ελλάδας και Τουρκίας (28 και 29 Οκτωβρίου). 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.