Δρ. Καραγιάννης: 'Όλοι θεωρούσαν ότι ήμασταν γραφικοί, 600 - 1000 τα ενεργά περιστατικά - Τι είπε για τις μάσκες στο περπάτημα και άλλες δραστηριότητες

Δρ. Καραγιάννης: 'Όλοι θεωρούσαν ότι ήμασταν γραφικοί, 600 - 1000 τα ενεργά περιστατικά - Τι είπε για τις μάσκες στο περπάτημα και άλλες δραστηριότητες

Δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου (24/10), ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Επιμέλεια: Άντρος Ιωάννου

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και την εκπομπή 'Πρωινό Δρομολόγιο', ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι μπορεί να έχουμε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε αυξητική τάση. Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι υπάρχει γενική διασπορά του ιού και χρειάζεται προσοχή για να μην δούμε έκρηξη των κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 'θεωρώ ότι θα δούμε μια αύξηση τις επόμενες μέρες. Υπολογίζω ότι τα ενεργά περιστατικά κυμαίνονται μεταξύ 600 -1000'.

'Όλοι θεωρούσαν ότι ήμασταν γραφικοί και επαναλαμβάναμε εαυτούς. Θεωρώ ότι μας ήρθαν αρκετά κρούσματα από το εξωτερικό.Υπάρχουν άτομα που δεν δηλώνουν τις επαφές τους για να μην τους ταλαιπωρήσουν με τον περιορισμό και την διαδικασία ιχνηλάτησης', πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα με την χρήση της προστατευτικής μάσκας, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι στο περπάτημα, το τρέξιμο,την ποδηλασία, και άλλες αθλητικές δραστηριότητες δεν είναι αναγκαία η χρήση μάσκας. Σχετικά με τα κατοικίδια, τόνισε ότι κατά την διάρκεια της βόλτας δεν είναι αναγκαία η χρήση μάσκας, φτάνει να μην είμαστε σε επαφή με άλλα πρόσωπα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE