Στον Υπουργό Παιδείας προσχέδια ν/σ για ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού και διορισμό Υφυπουργού

Στον Υπουργό Παιδείας προσχέδια ν/σ για ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού και διορισμό Υφυπουργού

Η Επίτροπος Νομοθεσίας απέστειλε σήμερα  στον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας  τα τέσσερα προσχέδια νομοσχεδίων που έχει συντάξει, κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για την ίδρυση του Υφυπουργείου Πολιτισμού και διορισμό του/της Υφυπουργού Πολιτισμού. 

Σε ανακοίνωση του γραφείου της Επιτρόπου αναφέρεται ότι στο πρώτο νομοσχέδιο, που αφορά το Υφυπουργείο Πολιτισμού,  προβλέπονται οι αρμοδιότητες, τα Τμήματα και Υπηρεσίες και μέρος των αρμοδιοτήτων του ΘΟΚ, που μεταφέρονται στο Υφυπουργείο, και πρόνοιες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και  ωφελημάτων των μεταφερόμενων υπαλλήλων.  
 
Το δεύτερο νομοσχέδιο, αφορά τροποποιήσεις στο Νόμο περί Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και μεταφορά μέρους αρμοδιοτήτων στο Υφυπουργείο, με διατήρηση της αρμοδιότητας του ΘΟΚ για λειτουργία του κρατικού θεάτρου και των σκηνών του.  Ο ΘΟΚ παραμένει ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
 
Το τρίτο νομοσχέδιο, προβλέπει τη μετονομασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, που προκύπτει λόγω της δημιουργίας του Υφυπουργείου Πολιτισμού.
 
Το τέταρτο νομοσχέδιο, αφορά τροποποίηση του περί Κυπριακής Βιβλιοθήκης Νόμου, με αντικατάσταση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε Υφυπουργό Πολιτισμού.
 
Τα νομοσχέδια θα τύχουν επεξεργασίας και διαβούλευσης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE