Στις 7 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2022

Στις 7 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2022

H FIFA ανακοίνωσε πως η κλήρωση των προκριματικών ομίλων του Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ το 2022 για την Ευρωπαϊκή ζώνη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου (19:00) στη Ζυρίχη. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη λόγω του COVID-19, στην κλήρωση δεν θα παρευρεθούν εκπροσώποι των Ομοσπονδιών. 

Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν οι 55 Ομοσπονδίες μέλη της UEFA. Από την κλήρωση θα προκύψουν δέκα όμιλοι, πέντε των έξι ομάδων και πέντε των πέντε ομάδων.

Συνολικά από την Ευρώπη, θα προκριθούν στην τελική φάση του Μουντιάλ 13 ομάδες. Οι δέκα ομάδες θα είναι αυτές που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των δέκα προκριματικών ομίλων ενώ οι άλλες τρεις θα προκύψουν μέσα από αγώνες play-off.

Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση θα καθοριστούν το Νοέμβριο, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Nations League.

Οι αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 θα αρχίσουν το Μάρτιο του 2021 και θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο του 2021. Οι αγώνες των play-offs θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2022.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των αγώνων: 

22-31 Μαρτίου 2021: Τρεις αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.
30 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου 2021: Τρεις αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.
4-12 Οκτωβρίου 2021: Δύο αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.
8-16 Νοεμβρίου 2021: Δύο αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.
21-29 Μαρτίου 2022: Play – Offs Μουντιάλ 2022

The post Στις 7 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.