Η UEFA, στην προσπάθεια της να βελτιώσει το επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης που παρέχεται στους ποδοσφαιριστές, έχει θεσπίσει τα «minimum medical standards» για τους γιατρούς των ομάδων των Ομοσπονδιών της.
Το Σεμινάριο , υπό την ονομασία «UEFA Football Doctor Education Programme», διοργανώνεται στο πλαίσιο της θέσπισης αυτών των προτύπων και οι γιατροί που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα τα οποία θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις, θα αποτελέσουν την πρώτη ομάδα των «γιατρών ποδοσφαίρου της UEFA».
Εκ μέρους της ΚΟΠ στο σεμινάριο συμμετέχει ο γιατρός της Εθνικής Ανδρών κ. Πέτρος Ιωάννου.
Στο Σεμινάριο διδάσκουν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Εθνικής Αγγλίας και ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Εθνικής Γερμανίας καθώς και εννέα άλλοι ειδικοί σε θέματα αθλητιατρικής, με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο.
Πηγή: www.cfa.com.cy