To Συμβούλιο ενέκρινε την επικαιροποιημένη λίστα τρίτων κρατών για μη απαραίτητα ταξίδια

To Συμβούλιο ενέκρινε την επικαιροποιημένη λίστα τρίτων κρατών για μη απαραίτητα ταξίδια

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών ενέκρινε σήμερα την επικαιροποιημένη λίστα τρίτων κρατών για τα οποία αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για μη απαραίτητα ταξίδια προς την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη σύσταση, από τις 22 Οκτωβρίου τα κράτη μέλη θα πρέπει να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα εξωτερικά σύνορα για κατοίκους τρίτων χωρών από Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ουρουγουάη και Κίνα, η οποία όμως υπόκειται σε επιβεβαίωση αμοιβαιότητας.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά για τις ειδικές διοικητικές περιοχές της Κίνας Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, με την επιφύλαξη επιβεβαίωσης της αμοιβαιότητας.

Οι κάτοικοι της Ανδόρας, του Μονακό, του Αγίου Μαρίνου και του Βατικανού θα πρέπει να θεωρούνται ως κάτοικοι της ΕΕ για τους σκοπούς της παρούσας σύστασης.

Τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των τρίτων χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθεί ο τρέχων περιορισμός ταξιδιού καλύπτουν ιδίως την επιδημιολογική κατάσταση και τα μέτρα περιορισμού, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής απόστασης, καθώς και οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Εφαρμόζονται σωρευτικά. Η αμοιβαιότητα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη τακτικά και κατά περίπτωση.

Οι συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία) συμμετέχουν επίσης σε αυτήν τη σύσταση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Με ξεκάθαρη αναφορά στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στη νέα εποχή που διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία για την ειρήνη στη Γάζα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» στο Οmega, τονίζοντας ότι η Λευκωσία «έχει και τη βούληση και την αξιοπιστία να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας, συντονισμού και ανθρωπιστικής στήριξης στην περιοχή».

BEST OF TOTHEMAONLINE