ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προειδοποιεί η ΑΣΔΥΚ- 'Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα...'

ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προειδοποιεί η ΑΣΔΥΚ- 'Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα...'

Όπως προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων διαχείρισης θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, ανάμεσα στις γραμμές των Σωμάτων Ασφαλείας, με στόχο την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας, καλεί τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, μέλος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου – ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ στην επιστολή του προς τον Αρχηγό Αστυνομίας αναφέρει ότι ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, με αγωνία, διαπιστώνει ότι η κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας στα Σώματα Ασφαλείας εκτροχιάζεται, «για αυτό και σας καλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε στη λήψη των ακόλουθων μέτρων να ζητηθεί η συνεργασία του Υπουργείου Υγείας για καταρτισμό ειδικού πρωτοκόλλου διαχείρισης της κατάστασης, σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος, διαφοροποίηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στα διάφορα τμήματα, κωδικοποίηση κατευθυντήριων γραμμών σε περίπτωση εντοπισμού θετικών κρουσμάτων στις γραμμές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».
 
«Η υιοθέτηση των προτεινόμενων, από τον ΚΑΣ, μέτρων στοχεύουν στην αποτελεσματική προστασία των αστυνομικών και των πυροσβεστών, αλλά και ευρύτερα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας», αναφέρεται.

Προειδοποιούμε, συνεχίζει η επιστολή, «ότι αν δεν ληφθούν εγκαίρως άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης, τότε δυστυχώς, σε λίγες ώρες είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρχει προσωπικό να εργαστεί στην πρώτη γραμμή των Σωμάτων Ασφαλείας».

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γίνεται αντιληπτό ότι, θα καταρρεύσει το σύστημα ασφάλειας του πολίτη, της δημόσιας τάξης και του κράτους, προστίθεται. 

«Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος δηλώνει ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Αστυνομία και τα συναρμόδια Υπουργεία και να υποβάλει εισηγήσεις που θα στοχεύουν στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής προστασίας όλων», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE