Ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας φαίνεται στα… δόντια!

Ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας φαίνεται στα… δόντια!

Συνήθως ο οδοντίατρος αναζητά ενδείξεις πλάκας ή ουλίτιδας, μπορεί όμως η επίσκεψη για έναν τυπικό καθαρισμό ή ένα σφράγισμα να φανερώσει και ενδείξεις... στυτικής δυσλειτουργίας!

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η στοματική υγιεινή φαίνεται να συνδέεται άμεσα με την αναπαραγωγική υγεία του άνδρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρκτικής μελέτης από ερευνητές στην Ταϊβάν, οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης είναι κατά 70% πιο πιθανό να έχουν προηγουμένως εκδηλώσει χρόνια περιοδοντική πάθηση.

Οι χρόνιες περιοδοντικές παθήσεις χαρακτηρίζονται από την αποκόλληση του δοντιού από το υποκείμενο ούλο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοιλότητες στις οποίες συσσωρεύονται βακτήρια. Οι μικροοργανισμοί εξαπλώνονται μέσω αυτής της διόδου στα γύρω οστά της στοματικής κοιλότητας.

Η χρόνια φλεγμονή που συνοδεύει τις περιοδοντικές παθήσεις μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες στα επιθηλιακά κύτταρα, δηλαδή τα κύτταρα που περιβάλλουν εσωτερικά τα αιμοφόρα αγγεία σε ολόκληρο το σώμα. Οι βλάβες στο ενδοθήλιο συνδέονται με την κακή κυκλοφορία του αίματος, άρα και τον αυξημένο κίνδυνο αδυναμίας επίτευξης ικανοποιητικής στύσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Εξέφρασε βαθιά εκτίμηση της πολιτείας για την προσφορά της ομογένειας

ΠτΔ: Εξέφρασε βαθιά εκτίμηση της πολιτείας για την προσφορά της ομογένειας

Τη βαθιά εκτίμηση της Κυπριακής Πολιτείας για τη συνεχή και πολύπλευρη προσφορά της ομογένειας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του ο  Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον και ο Επίτιμος Πρόξενος στο Χιούστον.

BEST OF TOTHEMAONLINE