Πανδημία, Brexit, Τουρκία και Κυπριακό στο επίκεντρο της επικοινωνίας Μητσοτάκη - Τζόνσον

Πανδημία, Brexit, Τουρκία και Κυπριακό στο επίκεντρο της επικοινωνίας Μητσοτάκη - Τζόνσον

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον είχε την Τρίτη 20/10, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι προσπάθειες των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και η προοπτική ανάπτυξης ενός εμβολίου. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις και οι προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε να βρεθεί αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Μπόρις Τζόνσον τα προβλήματα που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας και επανέλαβε τη διάθεση της Ελλάδας για εξεύρεση λύσης μέσω της διπλωματικής οδού στο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.
 
Στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε επίσης η προοπτική του Κυπριακού μετά και τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Επισημάνθηκε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα ήταν προς όφελος όλων.
 
Οι δύο Πρωθυπουργοί τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στη συμμετοχή της Βρετανίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία το 1821.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.