ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΑΤΑΡ: 'Πρώην καταζητούμενος, στη λίστα της Ιντερπόλ' - Ερωτηματικά για τον νέο κατοχικό ηγέτη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΑΤΑΡ: 'Πρώην καταζητούμενος, στη λίστα της Ιντερπόλ' - Ερωτηματικά για τον νέο κατοχικό ηγέτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το κίνημα Αλληλεγγύη, την Τρίτη (20/10), σχετικά με τον νέο κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, ο Ερσίν Τατάρ είναι πρώην καταζητούμενος και μάλιστα βρισκόταν στη λίστα της Ιντερπόλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πρώην καταζητούμενος είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, με τον οποίο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα κληθεί να συνομιλήσει για την επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος.
 
Μέχρι και πριν από ένα χρόνο ο κ. Τατάρ βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων της Ίντερπολ, για το σκάνδαλο καταδολίευσης της εταιρείας του Ασίλ Ναδίρ, στην οποία εργαζόταν ως βοηθός λογιστής.
 
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερσίν Τατάρ βρισκόταν και στο Stop List της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενώ τον Νοέμβριο του 2019 η Βρετανία απέσυρε το ένταλμα σύλληψης – με αιτιολογία ότι η σύλληψη δεν εξυπηρετούσε το «δημόσιο συμφέρον» - άγνωστο παραμένει αν το ένταλμα εξακολουθεί να είναι σε ισχύ για την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Ερωτηματικά μας προκαλούν τα εξής:

  1. Τι ακριβώς σημαίνει «δεν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον» και πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι αυτό αποφάσισαν οι Βρετανοί όταν ο Ερσίν Τατάρ άρχισε την πολιτική του καριέρα.
  2. Ο Ερσίν Τατάρ είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου;
  3. Κινδυνεύει με σύλληψη αν περάσει στις ελεύθερες περιοχές;

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το μήνυμα που πρέπει να εκληφθεί είναι πως η Τουρκία κινεί τα νήματα στα Κατεχόμενα και κάνει ότι θέλει, είναι αυτό που θα συμβαίνει και μετά την ενδεχόμενη λύση της ΔΔΟ;

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με άρωμα κάλπης και πολιτικές ισορροπίες: Τα «δώρα» Χριστοδουλίδη σε ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ- Η ΕΔΕΚ σε τροχιά έντασης

Ανασχηματισμός με άρωμα κάλπης και πολιτικές ισορροπίες: Τα «δώρα» Χριστοδουλίδη σε ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ- Η ΕΔΕΚ σε τροχιά έντασης

Ο αιφνιδιαστικός ανασχηματισμός που ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακατεύει πλήρως την πολιτική τράπουλα, επιβεβαιώνοντας ότι το Προεδρικό έχει περάσει πλέον σε μια φάση ξεκάθαρης πολιτικής στόχευσης. Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης δεν επιδιώκει απλώς τη λειτουργικότητα, αλλά φανερώνει μια στρατηγική που κοιτά ευθέως προς το 2028 και τις επόμενες Προεδρικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE