Οι παράπλευρες υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας στο Ην. Βασίλειο

Οι παράπλευρες υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας στο Ην. Βασίλειο

Τις παράπλευρες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει η Daily Mail, επικαλούμενη στοιχεία από περισσότερες από 130 ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις και εκθέσεις οργανώσεων αρωγής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι καθυστερήσεις στις θεραπευτικές αγωγές λόγω ακυρώσεων ή μετατόπισης έμφασης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της τάξης του 20% στους θανάτους πρόσφατα διαγνωσθέντων καρκινοπαθών στην Αγγλία.

Έως το τέλος του 2020 αναμένεται επίσης να καταγράφουν συνολικά 6.270 θάνατοι από όλα τα αίτια περισσότεροι από το μέσο όρο θανάτων της προηγούμενης πενταετίας.

Ήδη μεταξύ των καρδιοπαθών σημειώθηκαν πάνω από 2.000 περισσότεροι θάνατοι κατά τη διάρκεια του lockdown σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας.

Οι νοσηλείες και θεραπείες ασθενών που υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδια μειώθηκαν κατά 45%, ενώ ακυρώθηκαν περισσότερες από 50.000 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις παιδιών.

Οι μεταμοσχεύσεις οργάνων μειώθηκαν κατά τα 2/3, ενώ ο αριθμός των ασθενών σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση που πέθαναν σχεδόν διπλασιάστηκε.

Έχει επίσης καταγραφεί ραγδαία αύξηση των κλήσεων σε τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας για κακοποίηση ανηλίκων, τα καταγεγραμμένα ποσοστά περιπτώσεων κατάθλιψης και άγχους έχουν διπλασιαστεί και χιλιάδες αλκοολικοί σε προγράμματα αποτοξίνωσης που πάγωσαν έχουν υποτροπιάσει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE