Ελληνοτουρκικά: Σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο το Ορούτς Ρέις

Ελληνοτουρκικά: Σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο το Ορούτς Ρέις

Στην κοντινότερη απόσταση από το Καστελόριζο έφτασε το απόγευμα της Κυριακής (18/10) το Ορούτς Ρέις. 

Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλιών από το Καστελόριζο, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών. 
 
Το Oruc Reis κινήθηκε στα όρια της τουρκικής NAVTEX, από το Καστελόριζο, και πλέον κινείται νοτιοδυτικά, απομακρυνόμενο από το ακριτικό νησί.  
 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα μπορούσε τις επόμενες μέρες να φτάσει ακόμα και σε απόσταση 6,5 μιλίων από το Καστελόριζο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE