ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Αρχίζουν οι εργασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα στις Καμάρες

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Αρχίζουν οι εργασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα στις Καμάρες

Όπως ενημερωνόμαστε οι εργασίες που αφορούν την κατεδάφιση της ανατολικής εξέδρας που βρίσκεται στη μπροστινή πλευρά των Καμάρων είναι προ των πυλών.

Συγκεκριμένα ο λόγος που θα κατεδαφιστεί η εξέδρα στην πρόσοψη των Καμάρων είναι για να διευκολυνθεί η η ροή όμβριων νερών από το κανάλι προς τη μεγάλη λίμνη της Αλυκής.
 
Οι εργασίες -που θα εκκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 19/10) από το Δήμο Λάρνακας θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας εντάσσονται στα πλαίσια των εισηγήσεων της τελικής μελέτης σχεδιασμού των αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου ενόψει της χειμερινής περιόδου.
 
Πρόκειται για μια ευπαθή περιοχή όσον αφορά τις πλημμύρες, που περιλαμβάνει τις τοποθεσίες Καμάρες, Βεργίνας στα όρια των δύο υπό αναφορά δήμων, όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, με αποκορύφωμα τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014. Εξαιτίας των έργων για κατεδάφιση της ανατολικής εξέδρας μπροστά από το μνημείο των Καμάρων, ο Δήμος Λάρνακας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για παροχή διευκολύνσεων πρόσβασης των πεζών προς τον περιμετρικό πεζόδρομο της αλυκής.
 
Ανακοίνωση του δήμου αναφέρει πως παράλληλα προγραμματίζεται η κατασκευή και μιας νέας ξύλινης γέφυρας που θα στηρίζεται πάνω σε κολώνες και η οποία θα αποτελεί συνέχεια της υφιστάμενης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το έργο και να συνδέσει με ασφάλεια τον περιμετρικό πεζόδρομο της αλυκής με τον υπηρεσιακό δρόμο της λεωφόρου Λεμεσού (δρόμος Λάρνακας – Καλού Χωριού).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top