ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράνομη και καταδικαστέα η ενέργεια στα Βαρώσια, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σε ημερίδα για την Αμμόχωστο

Παράνομη και καταδικαστέα η ενέργεια στα Βαρώσια, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σε ημερίδα για την Αμμόχωστο

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, δήλωσε την Παρασκευή ότι, στο αρνητικό περιβάλλον που δημιουργεί το παρατεταμένο αδιέξοδο μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά, «η Τουρκία αύξησε την επιθετικότητα της και επιχείρησε τη δημιουργία νέων διχοτομικών τετελεσμένων» σημειώνοντας ότι «περίοπτη θέση σε αυτές τις ενέργειες έχουν οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο επαπειλούμενος εποικισμός και άλλα τετελεσμένα στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. 

Σε ομιλία του σε Ημερίδα του ΑΚΕΛ για την Αμμόχωστο, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είπε ότι «είναι παράνομη και καταδικαστέα, η ενέργεια της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ να επεκτείνουν το παραλιακό μέτωπο στην περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων, παραβιάζει τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ ενώ ως τέτοια σωστά καταγγέλθηκε στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την ΕΕ και άλλα διεθνή φόρα».
 
Πρόσθεσε ότι ως ΑΚΕΛ, «θεωρούμε ότι η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι ικανοποιητική, δυστυχώς όμως, δεν μας επιλύει το πρόβλημα και στόχος μας θα πρέπει να είναι ο τερματισμός των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και η αναίρεση των νέων τετελεσμένων που επιχειρούνται σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου του 1979 καθώς και τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας που προνοούν την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της πόλης των Βαρωσίων υπό την προσωρινή διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών μέχρι τη συνολική επίλυση του Κυπριακού» για να επισημάνει ότι «σαράντα και πλέον χρόνια μετά, τα ψηφίσματα μένουν ανεφάρμοστα παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και της ελληνοκυπριακής πλευράς διότι διαχρονικά αυτές προσέκρουαν πάντα στην αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς».
 
«Ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις που το θέμα τίθετο προς συζήτηση, έμπαινε ως όρος η νομιμοποίηση του αεροδρομίου της Τύμπου κάτι που η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορούσε να αποδεχτεί αφού τα αεροδρόμια πρέπει να είναι εγγεγραμμένα σε κράτη, για να δέχονται απευθείας πτήσεις», είπε ο κ. Κυπριανού.
 
Ανέφερε ότι «όλα αυτά τα χρόνια το ΑΚΕΛ μερίμνησε ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για εφαρμογή των ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο» κάνοντας ειδική μνεία «στο ολοκληρωμένο τρίπτυχο που είχε υποβάλει ο αείμνηστος σύντροφος και τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, εξήγησε ότι «η ουσία της πρότασης ήταν το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ για να επιστρέψουν οι νόμιμοι κάτοικοι της πόλης αφού προηγηθεί ανοικοδόμησή της, περιλαμβανομένης της εντός των τειχών πόλης, και η επαναλειτουργία του λιμανιού προς όφελος και των δύο κοινοτήτων υπό την επίβλεψη της ΕΕ, ωστόσο δυστυχώς, προσέκρουσε και πάλι στην επιμονή της τουρκικής πλευράς για άνοιγμα του αεροδρομίου της Τύμπου».
 
Πρόσθεσε ότι «ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για αποτροπή των τουρκικών μεθοδεύσεων στην Αμμόχωστο, είναι η επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για συνολική επίλυση του Κυπριακού».
 
Για τη διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη της τ/κ κοινότητας που ολοκληρώνεται την Κυριακή ο Αντρος Κυπριανού είπε ότι «ο ΓΓ του ΟΗΕ ανεξαρτήτως αποτελέσματος έχει διακηρύξει την πρόθεσή του να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας για επανέναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων».
 
«Ευχή και ελπίδα μας είναι να εκλεγεί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ένας πολιτικός που τάσσεται υπέρ της συμφωνημένης λύσης» συνέχισε ο κ. Κυπριανού ο οποίος είπε ότι «αν συμβεί κάτι τέτοιο η ελπίδα θα μείνει ζωντανή».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι «μέλημα της δικής μας πολιτικής ηγεσίας πρέπει να είναι να αδράξει εποικοδομητικά την ευκαιρία, γιατί αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποτροπής της οριστικής διχοτόμησης της πατρίδας μας και σωτηρίας της Αμμοχώστου».
 
Διαβεβαίωσε, καταλήγοντας, ότι «εμείς επιμένουμε και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι η τουρκοκυπριακή, όπως και η ελληνοκυπριακή κοινότητα, θα εξουδετερώσουν μια για πάντα ό,τι απειλεί την επιβίωση τους μόνο όταν καταφέρουν να συμβιώσουν στα πλαίσια λύσης ομοσπονδίας η οποία για το ΑΚΕΛ σημαίνει δημιουργική συνεργασία ισότιμων εταίρων και συμπατριωτών».

Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης στη δική του ομιλία δήλωσε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και η λύση του Κυπριακού είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος για να αναχαιτιστεί ο εποικισμός στην Αμμόχωστο και να παραμεριστεί η απόφαση αυτή η οποία λήφθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν, και όχι τους Τουρκοκύπριους.
 
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο μόνος τρόπος για να παρακαμφθεί αλλά όχι να ανακληθεί η απόφαση -  γιατί δεν είναι ρεαλιστικό να το περιμένουμε αυτό -  είναι μέσω της έναρξης διαπραγματεύσεων λύσης του Κυπριακού, είναι με τη λύση και τη σωστή διευθέτηση του εδαφικού, διότι, όπως είπε, εκείνο που λέει η Τουρκία το κάνει, και έχει στα σχέδιά της να εποικήσει την Αμμόχωστο και επέλεξε αυτό τον χρόνο για να βοηθήσει και τον Ερσίν Τατάρ, τον ανθυποψήφιο του Μουσταφά Ακιντζί στην ψηφοφορία της Κυριακής.
 
Όπως είπε ο τέως ΥΠΕΞ, το διακύβευμα της ψηφοφορίας της ερχόμενης Κυριακής είναι να αποφασίσει η τ/κ κοινότητα εάν θέλει τη δική της χειραφέτηση, τη δική της ταυτότητα, τη δική της διαχείριση του μέλλοντος της ή θέλει να διοικείται από την Τουρκία, η κατάφωρη και ολοφάνερη ανάμειξη της οποίας στη διαδικασία των «εκλογών» τις συνδέει με αυτό το ερώτημα.
 
Για τον όρο περί «Αμμοχωστοποίησης» του Κυπριακού ο κ. Κασουλίδης είπε ότι για τον ίδιο «είναι μια θεωρία που δεν είναι σωστή και εάν έγινε κάτι είναι το ανάποδο γιατί σε κάθε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού ασφαλώς η Αμμόχωστος ήταν εκεί όσον αφορά τη ρύθμιση του εδαφικού, επομένως, κάθε φορά που απογοητευόμαστε γιατί δεν λυνόταν το Κυπριακό απογοητευόντουσαν ιδιαίτεροι οι νόμιμοι κάτοικοι της Αμμοχώστου επειδή δεν περιλαμβανόταν, ασφαλώς, στη λύση για το εδαφικό».
 
Ο τέως ΥΠΕΞ ξεχώρισε την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου από τα άλλα υπό κατοχή εδάφη και αυτό επειδή, όπως επισήμανε, «δεν κατοικείται από άλλους, επομένως δεν υπάρχει το κώλυμα ότι πρέπει να γίνει διευθέτηση για μετοίκηση αυτών των άλλων για να πάει ο μόνιμος κάτοικος να βρει την περιουσία του διότι αυτός μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάει στην πόλη του νοουμένου ότι αφού πάει και βάλει την παρουσία του στην περιουσία του θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει κατοικήσιμη».
 
Πρόσθεσε ότι η ιδιαιτερότητα αυτή της Αμμοχώστου είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί ασχολήθηκαν με την περίκλειστη πόλη από την αρχή των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού μετά την εισβολή.
 
Ο Ιωάννης Κασουλίδης αναφέρθηκε στα διάφορα σχέδια λύσης, τη 2η  Συμφωνία Κορυφής Ντενκτάς – Κυπριανού και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποία, όπως είπε, καλούν όπως επιστρέψουν στην Αμμόχωστο, «όχι οποιοιδήποτε άλλοι εκτός των νόμιμων κατοίκων και ιδιοκτητών που κατοικούσαν εκεί προ της εισβολής».

Καταλήγοντας, κάλεσε τον Δήμαρχο Αμμοχώστου και τους Κύπριους Ευρωβουλευτές να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να επαναφέρουν το θέμα της διεθνοποίησης της Αμμοχώστου στο σημείο που κάποτε ήταν, γιατί μπήκαν νέα άτομα και νέοι Ευρωβουλευτές που δεν είναι τόσο ευαισθητοποιημένα εκτός αν κινητοποιηθεί ξανά.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, άρχισε τον χαιρετισμό του, σημειώνοντας ότι «αυτές τις μέρες, ανάμεσα στους Βαρωσιώτες και Βαρωσιώτισσες επικρατεί συγκλονισμός, αγανάκτηση και οργή».
 
Όπως είπε ο κ. Ιωάννου, «η ενέργεια της Τουρκίας και του εγκάθετού της στα κατεχόμενα να ανοίξουν το παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου δρομολογώντας έτσι τον εποικισμό της πόλης μας, αποτελεί νέο έγκλημα σε βάρος της πόλης μας, μαχαιριά στην καρδιά μας, μαχαιριά στην καρδιά του κάθε Βαρωσιώτη, κάθε γενιάς αλλά και κάθε Κύπριου».
 
Τόνισε ότι «η  Αμμόχωστος δεν ανήκει ούτε στην κατοχική δύναμη, ούτε στον Ερντογάν, ούτε στον Τατάρ, ανήκει στους Αμμοχωστιανούς, σε αυτούς που γεννήθηκαν και αναγιώθηκαν στα σπίτια και στις γειτονιές της, σε αυτούς που την έκτισαν, που την έζησαν, που την έκαναν καμάρι της Κύπρου και ολόκληρη της γειτονιάς μας, μέχρι που η κατοχική δύναμη την κατέστησε όμηρο και πόλη-φάντασμα».
 
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου είπε ότι «με κανένα τρόπο δεν πρέπει να γίνει και δεν θα γίνει αποδεκτό το νέο τετελεσμένο της κατοχικής δύναμης, γιατί αποτελεί μια εμπρηστική και προκλητική ενέργεια, κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του Ευρωκοινοβουλίου και τόσες άλλες εκκλήσεις από τη διεθνή κοινότητα».

Ως Δήμος Αμμοχώστου, συνέχισε, «έχουμε εντείνει δραστικά την κινητοποίηση μας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο για να καταγγείλουμε τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας, να αναδείξουμε το ζήτημα της πόλης μας και να διεκδικήσουμε έμπρακτη στήριξη για εφαρμογή των Ψηφισμάτων που προνοούν την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων στην περίκλειστη πόλη υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ».

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου χαιρέτισε και υπογράμμισε «τις φωνές που έρχονται από την τουρκοκυπριακή κοινότητα και οι οποίες καταδικάζουν απερίφραστα τα όσα δρομολογούνται για την πόλη μας».
 
«Θέλω –για άλλη μια φορά- να χαιρετίσω τη σθεναρή στάση των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας που για χρόνια τώρα δραστηριοποιούνται για λύση και την επανένωση, αλλά και για την εφαρμογή των Ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο», είπε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης.
 
Για την έκβαση της πορείας λύσης του Κυπριακού, ο κ. Ιωάννου, είπε ότι «μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ως προς το γιατί φτάσαμε ως εδώ, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και αναλύσεις για το Κυπριακό, αλλά σήμερα, τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο και δεν χωρούν παλινωδίες».
 
Πρόσθεσε ότι «όποιος έχει άλλο τρόπο από το δρόμο των συνομιλιών για λύση στο συμφωνημένο πλαίσιο, προκειμένου να εμποδιστούν τα νέα τετελεσμένα και να σωθεί η Αμμόχωστος, θα πρέπει να τον πει και να τον τεκμηριώσει». 
 
Ο Δήμος Αμμοχώστου πάντως, είπε ο Σίμος Ιωάννου, «τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της ανάγκης να προταχθεί η επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό στο συμφωνημένο πλαίσιο και από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά με στόχο τη συνολική επίλυση του Κυπριακού».
 
«Και αυτό το υπογραμμίζουμε γιατί, η συνέχεια από εκεί που μείναμε, αναφορικά με την Αμμόχωστο, σημαίνει επαναφορά από τουρκικής πλευράς του χάρτη με την Αμμόχωστο υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση», είπε, κλείνοντας τον χαιρετισμό του.
 
Η Σεβίμ Νταγκτελέν, Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Αριστερού Κόμματος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου, σε δικό της χαιρετισμό είπε ότι «ανοίγοντας το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων της Αμμοχώστου την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος, για άλλη μια φορά κλιμάκωσε την κατάσταση και πυροδότησε εντάσεις εδώ».
 
Πρόσθεσε ότι «το Αριστερό Κόμμα στο γερμανικό Κοινοβούλιο καταδίκασε αυτές τις μονομερείς ενέργειες οι οποίες αποτελούν ξεκάθαρη παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που συνήφθη υπό τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ».
 
Την ίδια στιγμή, είπε η Γερμανίδα βουλευτής, «παραβιάζουν τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, το Ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Βαρώσι το 1984 το οποίο αναφέρει ότι οποιαδήποτε απόπειρα εποικισμού ατόμων εκτός των νόμιμων κατοίκων στην περιοχή είναι απαράδεκτη».
 
Σημείωσε ότι «οι τουρκικές σημαίες που δωρίζονται στο Βαρώσι δεν αποτελούν σύμβολο γενναιοδωρίας και ειρηνικής συνύπαρξης, είναι όμως μια επίδειξη δύναμης από τον Τούρκο Πρόεδρο, όχι μόνο εδώ στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο».
 
«Συνιστά μια εκδήλωση της δύναμης του Ερντογάν, με την οποία, παρεμπιπτόντως, και οι Τουρκοκύπριοι κακομεταχειρίζονται, εμποδίζοντας τους από το να εξασφαλίσουν μια ειρηνική λύση ενώ παράλληλα το μονομερές άνοιγμα των Βαρωσίων κατάστρεψε την εμπιστοσύνη που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε προωθηθεί επιστρέφοντας την περιοχή στους πρώην κατοίκους του», είπε η Σεβίμ Νταγκτελέν.
 
Η Γερμανίδα βουλευτής δήλωσε ότι «η παράνομη ενέργεια στο Βαρώσι είναι μόνο μία από τις πολυάριθμες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου της Τουρκίας, οι οποίες περιλαμβάνουν τις στρατιωτικές επιδρομές του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία το 2016, 2017, 2018 και 2019 και τη δημιουργία κατοχικών καθεστώτων σε συνεργασία με τρομοκρατικές ομάδες της Αλ Κάιντα».
 
Πρόσθεσε ότι «αυτή η παράνομη δράση ενώνει την προμήθεια όπλων και μισθοφόρων στην κυβέρνηση στην Τρίπολη της Λιβύης, υποστηριζόμενη από την αντιδημοκρατική Μουσουλμανική Αδελφότητα και κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ».
 
Επίσης, «ενώνει τη στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας και την ανάπτυξη ισλαμιστών μισθοφόρων για να στηρίξει την αυταρχική οικογένεια Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν στις επιθέσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ».
 
Καταλήγοντας η Σεβίμ Νταγκτελέν είπε ότι «το Αριστερό Κόμμα καταδικάζει τη συνεχιζόμενη στρατιωτική συσσώρευση δυνάμεων της Τουρκίας ενώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας επέτρεψε την παράδοση πολεμικών όπλων αξίας περίπου 600 εκατομμυρίων Ευρώ στην Τουρκία, παρόλες τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, τοποθετώντας την Τουρκία στην κορυφή της λίστας των δικαιούχων χωρών».
 
Σε μήνυμα μέσω βίντεο, ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς - Βόρειο Πράσινης Αριστεράς (GUE/NGL) Μάρτιν Σιρντεβάν, δήλωσε ότι «αυτή η επέμβαση στην περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων συνιστά κατάφωρη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ».

Πρόσθεσε ότι «κάποιος μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι εάν η Τουρκία προχωρήσει στην υλοποίηση των δηλωμένων ενεργειών της, αυτό θα έχει αρνητικότατες συνέπειες όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία στο σύνολό της και θα πλήξει την πρόθεση ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη συνολικών διαπραγματεύσεων που να έχουν νόημα και να είναι ελπιδοφόρες».

«Πιστεύω ακράδαντα» είπε ο Ευρωβουλευτής, «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ευθύνη έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ακριβώς και προς οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος, αλλά όχι απλώς να εκφράσει την αλληλεγγύη της, που είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει».
 
Σημείωσε ότι «τόσο η ΕΕ όσο και η Γερμανία, ως εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου, πρέπει να είναι ξεκάθαρες απαιτώντας από την Τουρκία – μια υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα - να τερματίσει και να ακυρώσει τις παράνομες ενέργειες της στο Βαρώσι».
 
Όπως είπε ο κ. Σιρντεβάν, «είναι προφανές, ότι όλοι μας πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα που να λέει σταματήστε να προκαλείτε, σταματήστε να παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο, σταματήστε να προσπαθείτε να δημιουργήσετε επιπρόσθετα διχοτομικά τετελεσμένα και σταματήστε να επενδύετε σε εντάσεις που καθυστερούν την επανέναρξη ουσιαστικών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων».
 
Κάλεσε την Άγκυρα «να σεβαστεί τη συμφωνία του Βερολίνου του Νοεμβρίου 2019 και να εμπλακεί με συγκεκριμένο τρόπο στην ειρηνευτική διαδικασία και να αποδεχθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από εκεί που είχαν μείνει τα πράγματα στο Κράνς Μοντανά και να μπει στη διαδικασία με πνεύμα καλής πίστης για να επιτευχθεί μια συνολική λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ».
 
Καταλήγοντας ο Ευρωβουλευτής είπε ότι «το μέλλον της Κύπρου δεν είναι η διχοτόμηση και το μέλλον του Βαρωσιού δεν είναι ο παράνομος εποικισμός του. Το μέλλον είναι η επιστροφή των νόμιμων κατοίκων του, το μέλλον είναι η επανένωση της Κύπρου, το μέλλον είναι η ειρήνη και η ευημερία τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων - προς όφελος της περιοχής, της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας συνολικά», σημείωσε τέλος ο Μάρτιν Σιρντεβάν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Tο τέλειο έγκλημα: Δίδυμοι κατηγορήθηκαν για ληστεία 7 εκατ. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι για τον πιο απίστευτο λόγο

• Νέες εικόνες με τον 50χρονο ψυχίατρο στο Μαγδεμβούργο 24 ώρες πριν το μακελειό - Έπινε μπύρες χαλαρός σε σνακ μπαρ

• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

Είναι γνωστό πλέον και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στο ΔΗΚΟ επικρατεί μια ανησυχία εδώ και καιρό, λόγω των διαφορετικών και έντονων απόψεων που ακούγονται κυρίως από τρεις βουλευτές του κόμματος, για το κυπριακό. Χρίστος Ορφανίδης, Παύλος Μυλωνάς και Ζαχαρίας Κουλίας, είναι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στον τρόπο που πολιτεύεται και στηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top