ΚΥΠΡΟΣ

Οι πρωταθλητές στο EuroChallenge

Οι πρωταθλητές στο EuroChallenge

Επιστροφή έπειτα από δύο χρόνια κυπριακής ομάδας στο ευρωπαϊκό κύπελλο της FIBA Europe

 

Την απόφασή της να λάβει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου πήρε η Πετρολίνα ΑΕΚ, την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Ανδρέας Λευκαρίτης σε συνέντευξή του στο Ραδιοσταθμό «Λόγος 101,1». «Έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο της ΚΟΚ Λούη Δημητρίου και τον ενημέρωσα ότι η ΑΕΚ θα λάβει μέρος στη νέα χρονιά στα ευρωπαϊκό κύπελλο EuroChallenge. Είναι κρίμα για κάποια παιδιά, όπως τον κουμπάρο μου τον Ιάκωβο Παντελή, να μην παίξει ποτέ στην Ευρώπη και νομίζω ότι το αξίζει. Κι αυτός και όλοι οι καλαθοσφαιριστές της ΑΕΚ. Έτσι, θα δηλώσουμε συμμετοχή στο EuroChallenge και με βάση αυτό θα προγραμματίσουμε και τη νέα χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λευκαρίτης, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία, την οποία αρχίσαμε με ανασκόπηση της χρονιάς, που το τέλος της έφερε την Πετρολίνα ΑΕΚ να πανηγυρίζει τον τίτλο της πρωταθλήτριας ανδρών, με 3-1 νίκες σε βάρος του ΑΠΟΕΛ.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά, με πολλούς τραυματισμούς, αλλαγή προπονητών, αλλαγή παικτών... Δεν έχω συνηθίσει αυτά να τα βιώνω στις χρονιές, αλλά αναγκαστήκαμε τη φετινή σεζόν. Και στο τέλος με σκληρή δουλειά, με πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, καταφέραμε να αναδειχθούμε πρωταθλητές», μας είπε αρχικά ο διοικητικός ηγέτης της καλαθοσφαιρικής ΑΕΚ, ενώ για τους τελικούς πρόσθεσε: «Στην αρχή πίστευα πως ο πρώτος τελικός ήταν ο πιο καθοριστικός, από τη στιγμή που σπάσαμε την έδρα του ΑΠΟΕΛ. Όμως, ήρθε μετά το 1-1 με ήττα στην έδρα μας και όπως εξελίχθηκε η σειρά, ναι ο τρίτος τελικός αποδείχθηκε ο πιο σημαντικός, με τη δεύτερη νίκη μας μέσα στη Λευκωσία. Παρά το ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε αρκετό κόσμο με παλμό στο παιχνίδι, εντούτοις οι παίκτες μας έδειξαν ψυχραιμία, πάθος και μπράβο τους που τα κατάφεραν. Έτσι, μας δόθηκε η ευκαιρία μπροστά στους οπαδούς μας, τους οποίους ευχαριστώ για την παρουσία τους στον τέταρτο τελικό, να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του τίτλου».

- Έχετε δηλώσει πως η φετινή θα είναι η τελευταία χρονιά στην ηγεσία της καλαθοσφαιρικής ΑΕΚ. Τώρα, με την αγάπη και τη συμπαράσταση που σας έδειξε ο κόσμος κάνετε δεύτερες σκέψεις;

«Αυτός ο κύκλος δεν έχω αποφασίσει αν θα κλείσει ή όχι. Θα κάτσουμε όλοι μαζί να αποφασίσουμε. Το να ηγούμαι της ομάδας μού αρέσει πολύ. Δεν είναι όμως εύκολο πράγμα. Χρειάζεται ώρα, χρειάζεται υπομονή, έχω και μια οικογένεια και δύο παιδιά τα οποία με στερούνται, αφού και η Πετρολίνα και η ΑΕΚ μού τρώνε χρόνο και με κρατούν αρκετές ώρες μακριά από αυτούς. Από την άλλη, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, μου αρέσει αυτό που κάνω, να είμαι πρόεδρος της ΑΕΚ, μου αρέσει το άγχος, το αντιμετωπίζω μια χαρά. Θα έφευγα, το είπα πολλές φορές. Εκείνο που έγινε στο τελευταίο παιχνίδι στη Λάρνακα, που είδα τη χαρά του κόσμου και την αγάπη του, με έβαλαν σε δεύτερες σκέψεις. Και ο πρόεδρος του σωματείου Άντρος Καραπατάκης, μού είπε είναι κρίμα να φύγω από το μπάσκετ και ο πατέρας μου, αλλά και κάποιοι άλλοι χορηγοί που με βοηθούν και μου είπαν ότι έχω τη στήριξή τους, με υποχρεώνουν να κάτσω τις επόμενες ημέρες να συζητήσω με τους παράγοντες του σωματείου για να δούμε αν θα συνεχίσω...».

- Ξεκινήσατε τη σεζόν με συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώσατε ότι θα μπαίνατε με μόνο τρεις ξένους. Όμως, στην πορεία το αλλάξατε, αφού οι υπόλοιπες ομάδες έφεραν από έξι ξένους...

«Στόχος στην αρχή της σεζόν ήταν να διορθώσουμε (σε εισαγωγικά) το άθλημα. Δηλαδή, όταν βλέπεις ένα άθλημα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να ξέρεις ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το οικονομικό για τα περισσότερα σωματεία, πρέπει κάπως τα μεγάλα σωματεία να βοηθήσουν τα μικρά για να έχεις ένα αξιόλογο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό είπαμε πως θα μειώναμε τους ξένους, να αρχίζαμε με τους Κύπριους, που έχουμε πολύ καλούς και με μικρούς. Όμως, από τη στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες έφεραν 6 ξένους, δεν μπορούσαμε να μείνουμε πίσω εμείς. Γι’ αυτό αναγκάστηκα να ξανακαλέσω τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Κυριάκο Αδάμου και να τους πω πως αλλάζουν οι στόχοι και ότι πάμε για πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο πράγμα να κάνεις αλλαγές στόχων λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν».

- Στην πορεία δείξατε ανταγωνιστικοί, όμως δεν μπορούσατε να κερδίσετε τον ΑΠΟΕΛ και μετά την 4η συνεχόμενη ήττα από τους «γαλαζοκίτρινους», που σήμανε τον αποκλεισμό σας από το κύπελλο, προχωρήσατε σε ανάθεση της τεχνικής σας ηγεσίας στον κ. Κετσελίδη. Τις σας έφερε κοντά στον Ελλαδίτη προπονητή;

«Αφού πρώτα ενημέρωσα τους κ. Παπαδόπουλο και Αδάμου ότι θα πρέπει να χωρίσουμε φιλικά και να παραμείνουμε φίλοι όπως είμαστε, συναντήθηκα με τους συνεργάτες μου και κυρίως με τον Βασίλη Σελλά, που κάνει όλη τη δουλειά στην ΑΕΚ, του είπα ψάξε με τους έιτζεντ τι υπάρχει διαθέσιμο. Κάτσαμε με τον Βασίλη Σελλά και 2-3 άλλα άτομα και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με τον κ. Γιώργο Κετσελίδη και λόγω της εμπειρίας του και όσων έχει επιτύχει εκεί που έχει δουλέψει».

- Κι ακολούθως κάνατε την υπέρβαση, φέρνοντας στην Κύπρο ένα παίκτη με 7ετή θητεία στο ΝΒΑ, τον Σλοβένο σέντερ, ύψους 2,17μ., Πρίμος Μπρέζετς.

«Ήταν υπέρβαση όχι για μένα και την ΑΕΚ, αλλά για ολόκληρη την κυπριακή καλαθόσφαιρα. Ένας που γνωρίζει από μπάσκετ, τέτοιος παίκτης δεν ξαναήρθε στην Κύπρο, με τόση εμπειρία. Τον φέραμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Είπα ότι θα δώσω στον προπονητή ένα συγκεκριμένο ποσό για να μπορέσει να φέρει έναν ξένο που θα κάνει τη διαφορά και να μπορέσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, οι προπονητές, μαζί με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, κάθισαν και αποφάσισαν τον Μπρέζετς και τον κλείσαμε».

- Ο Μπρέζετς είναι κατά τη γνώμη μας ο πολυτιμότερος παίκτης των πλέι-οφ. Σε μια τελικά σειρά στην οποία σε κάθε παιχνίδι υπήρχε διαφορετικός πρωταγωνιστής, ο μόνος που είχε σταθερά διψήφιο αριθμό πόντων σε κάθε παιχνίδι ήταν ο Μπρέζετς, με πολύπλευρη προσφορά σε άμυνα και επίθεση. Τον θεωρείτε κι εσείς ως τον πολυτιμότερο παίκτη των πλέι-οφ;

«Τον θεωρώ. Όμως θα πρόσθετα πως περισσότερο κερδίσαμε αυτόν τον τίτλο λόγω του οικογενειακού κλίματος που επικρατούσε στην ομάδα, ιδίως τον τελευταίο καιρό. Σίγουρα, ο Μπρέζετς έκανε τη διαφορά, ιδίως στους τελικούς».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top