Fitch: Αναβάθμισε την Ελληνική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου

Fitch: Αναβάθμισε την Ελληνική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου

Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τράπεζας Κύπρου στο CCC από CC και της Ελληνικής Τράπεζας σε B-, με σταθερό Outlook, από CCC, ανακοίνωσε η Fitch Ratings.

Επίσης, ο οίκος Fitch αναβάθμισε το Viability Rating (VR) της Τράπεζας Κύπρου σε CCC από CC και της Ελληνικής Τράπεζας σε B- από CCC. Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελληνικής Τράπεζας αναβαθμίστηκε στο B από C.

Όπως διευκρινίστηκε, οι αναβαθμίσεις αντανακλούν κυρίως τα βελτιωμένα κεφαλαιακά «μαξιλάρια». 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Η δημοσιογραφική διάσκεψη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη δεν άφησε μόνο πολιτικές και νομικές προεκτάσεις. Ανέδειξε ταυτόχρονα ένα ζήτημα που εδώ και καιρό σιγοβράζει στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Συναγερμού: Τη σχέση του κόμματος, με την πολιτική κληρονομιά του ανθρώπου, που το οδήγησε σε δύο συνεχόμενες προεδρικές νίκες, αλλά ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς συζήτησης, για ζητήματα διαφθοράς και πολιτικής ευθύνης.