'Αδειάζει' η ΜΟΚΑΣ τον δικηγόρο Πιττάτζιη - Ανακοίνωση για την επιστολή που έλαβε το 2019

'Αδειάζει' η ΜΟΚΑΣ τον δικηγόρο Πιττάτζιη - Ανακοίνωση για την επιστολή που έλαβε το 2019

Ανακοίνωση της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Νομικής Υπηρεσίας

Σε σχέση με τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις από τον Al Jazeera, η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Νομικής Υπηρεσίας, επιθυμεί να διευκρινίσει, σε σχέση με την επιστολή από το δικηγορικό γραφείο Γιώργου Φ. Πιττάτζιη Δ.Ε.Π.Ε. ημερομηνίας 29.10.2019, ότι το περιεχόμενο της ήταν τέτοιο που όχι μόνο δεν αποκάλυπτε οποιαδήποτε χρηματοοικονομική συναλλαγή, αλλά ούτε υπήρχε αντικείμενο που η Μονάδα έχει αρμοδιότητα εκ του Νόμου.

Διευκρινίζεται ότι η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) έχει αρμοδιότητα εκ του νόμου, για ανάλυση υπόπτων χρηματοοικονομικών συναλλαγών που υποβάλλονται από υπόχρεες οντότητες. Στην παρούσα περίπτωση, σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, δεν υποβλήθηκε οποιαδήποτε ύποπτη χρηματοοικονομική συναλλαγή.

Οποιοδήποτε θέμα ελέγχου πελάτη εκ μέρους επαγγελματιών για παροχή υπηρεσιών, δεν εμπίπτει σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο, στις αρμοδιότητες της ΜΟΚΑΣ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παπαναστασίου για GSI: Η μεταβίβαση άδειας στον ΑΔΜΗΕ δείχνει το ενδιαφέρον της ΚΔ για το έργο

Παπαναστασίου για GSI: Η μεταβίβαση άδειας στον ΑΔΜΗΕ δείχνει το ενδιαφέρον της ΚΔ για το έργο

Η μεταβίβαση της άδειας και της διαχείρισης του GSI στον ΑΔΜΗΕ δείχνουν ακριβώς αυτό που έχει συμφωνηθεί ώστε να προχωρήσουν όλα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα σε κάποια επίλυση, ώστε να μπορέσει το έργο να μην έχει προβλήματα θεσμικά και ρυθμιστικά, δηλώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας για το έργο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE