Το Βατικανό ανοίγει κέντρο προσφύγων στη Ρώμη

Το Βατικανό ανοίγει κέντρο προσφύγων στη Ρώμη

Ένα κτήριο στη Ρώμη που ανήκει σε μοναχές από τη Σικελία θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής έως 60 προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο ιερέας που είναι υπεύθυνος για το φιλανθρωπικό έργο του Πάπα Φραγκίσκου.


Ο Πολωνός καρδινάλιος Κόνραντ Κραγέφσκι, ο Ρομπέν των Δασών του Ποντίφικα όπως αποκαλείται συχνά από τον ιταλικό Τύπο, διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι το κέντρο θα δέχεται μόνο γυναίκες μόνες ή με παιδιά, ή ακόμη ευάλωτες οικογένειες, κατά τη διάρκεια των πρώτων τους μηνών στην Ιταλία μετά την άφιξή τους μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

"Η ανάγκη για αξιοπρεπή υποδοχή των μεταναστών επαναλήφθηκε από τον πάπα Φραγκίσκο σε πρόσφατη εγκύκλιο επιστολή που απευθύνεται στην αδελφότητα", υπογράμμισε. Το κτίριο στη Ρώμη τίθεται δωρεάν στη διάθεση του Πάπα από τις μοναχές της "Θείας Πρόνοιας της Κατάνιας" της Σικελίας.

Το κέντρο υποδοχής θα διαχειρίζεται η κοσμική ιταλική καθολική κοινότητα, η οποία οργανώνει από το 2015 ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Συρία, το Κέρας της Αφρικής και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μπροστά στα μάτια συγγενικών του προσώπων η απόπειρα φόνου κατά του 49χρονου Ε/κ - Άφαντος ο δράστης

Μπροστά στα μάτια συγγενικών του προσώπων η απόπειρα φόνου κατά του 49χρονου Ε/κ - Άφαντος ο δράστης

Μπροστά στα μάτια συγγενικών του προσώπων διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου σε βάρος 49χρονου στο προαύλιο της οικίας του, στην Πύλα, τα μεσάνυχτα της Κυριακής (13/07).

BEST OF TOTHEMAONLINE