Στην Κύπρο ο Γερμανός ΥΠΕΞ - Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Πρόεδρο Αναστασιάδη

Στην Κύπρο  ο Γερμανός ΥΠΕΞ - Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Πρόεδρο Αναστασιάδη

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι προκλήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει την Τρίτη 13/10, στη Λευκωσία ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί την Τρίτη 13/10, το απόγευμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, στο επίκεντρο των οποίων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των συνεχιζόμενων έκνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην περιοχή, οι πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, υπό το πρίσμα και των σχετικών Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε 1-2 Οκτωβρίου.     
 
Μετά το πέρας των επαφών τους, Χριστοδουλίδης και Μάας θα προβούν σε δηλώσεις και θα δεχθούν ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 14.45).
 
Νωρίτερα, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

Η υπεύθυνη μας δημοσιονομική πολιτική μας επιτρέπει να απορροφούμε κρίσεις όπως ο αφθώδης πυρετός και να παρέχουμε στους κτηνοτρόφους μας σημαντικά αυξημένες αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς κατά 150%–200% περίπου, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε εορταστική εκδήλωση της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου για τα 85χρονά της.

BEST OF TOTHEMAONLINE