Σ. Πέτσας: 'Οι τουρκικές προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο θα τεθούν στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ ΕΕ'

Σ. Πέτσας: 'Οι τουρκικές προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο θα τεθούν στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ ΕΕ'

Οι προκλήσεις της Τουρκίας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα θα τεθούν στο σημερινό (Δευτέρα 12/10), Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ, δήλωσε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα συμπεράσματα του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης και 2ας Οκτωβρίου 2020.

«Ήδη, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κ. Borrell, σημείωσε ότι στο σημερινό Συμβούλιο θα συζητηθούν «οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο την Ελλάδα και την Κύπρο», τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα τεθεί και από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σημερινή του επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Μισέλ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE