ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΗΕ- ΒΑΡΩΣΙΑ: Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης - 'Είμαστε ευγνώμονες...'

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΗΕ- ΒΑΡΩΣΙΑ: Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης - 'Είμαστε ευγνώμονες...'

Την ικανοποίηση της κυπριακής Κυβέρνηση για την προεδρική δήλωση που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε με δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

«Η κυπριακή Κυβέρνηση χαιρετίζει την προεδρική δήλωση που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας, ως αποτέλεσμα της προσφυγής μας σχετικά με το άνοιγμα από τις κατοχικές αρχές κατοχής της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων στην Κύπρο», ανέφερε ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, χαρακτηρίζοντας πολύς σοβαρές τις ενέργειες που έλαβαν χώρα, καθώς δημιουργούν πολύ σημαντικά νέα τετελεσμένα γεγονότα και καθιστούν τις προοπτικές για την επίλυση του Κυπριακού σε πάρα πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες προς το Συμβούλιο ως όργανο και προς όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υποστήριξη και την κατανόησή τους και για την έκφραση της πολύ βαθιάς ανησυχίας τους και για το αίτημα για την αντιστροφή όλων αυτών των ενεργειών που λαμβάνουν χώρα επί του εδάφους», δήλωσε ο κ. Μαυρογιάννης.

Σημείωσε παράλληλα ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Κύπριοι θα μπορούν να ζήσουν σε μια ενωμένη χώρα.

Καταλήγοντας, απηύθυνε έκκληση στις αρχές κατοχής και ειδικότερα στην Τουρκία, «να σταματήσουν και να αποσύρουν κάθε είδους δράσεων οι οποίες καταστρέφουν τις προοπτικές μιας διαπραγματευτικής διευθέτησης».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE