Εντός της ημέρας οι διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Βαρώσι

Εντός της ημέρας οι διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Βαρώσι

Στις 15:00 το απόγευμα (τοπική ώρα) θα λάβουν χώρα οι κλειστές διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο θα εξετάσει αίτημα της Κύπρου βάση του άρθρου 35 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για αντιμετώπιση του ανοίγματος από την Τουρκία του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.


Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πρόκειται να ενημερωθούν από την βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο – που θα είναι παρούσα στη συνεδρίαση – και μέσω τηλεδιάσκεψης από την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Ρώσος Πρόεδρος του Σ.Α. Βασίλι Νεμπένζια αναμένεται να διαβάσει δήλωση προς τον Τύπο στην οποία έχουν συμφωνήσει ομόφωνα τα μέλη του Σ.Α.
 
Στις επαφές της στη Λευκωσία, τη Νέα Υόρκη και τις πρωτεύουσες των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, η κυπριακή Κυβέρνηση επιθυμεί η προεδρική δήλωση να μην περιορίζεται στην επαναβεβαίωση των σχετικών ψηφισμάτων και στην καταδίκη της απόφασης, αλλά να ζητά την ανάκληση της απόφασης και την αντιστροφή των ενεργειών που έγιναν.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρή μάχη στην ΕΔΕΚ: Συμμαχίες, αποχωρήσεις και ανατροπές πριν την κάλπες της 5ης Σεπτεμβρίου

Σκληρή μάχη στην ΕΔΕΚ: Συμμαχίες, αποχωρήσεις και ανατροπές πριν την κάλπες της 5ης Σεπτεμβρίου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές της ΕΔΕΚ στις 5 Σεπτεμβρίου, εξελίσσεται σε μια από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις των τελευταίων ετών για το Κίνημα. Οι τελευταίες εξελίξεις, δεν περιορίζονται πλέον στην καταγραφή των υποψηφιοτήτων και των συσχετισμών. Αποκαλύπτουν ένα βαθύτερο πρόβλημα πολιτικής και οργανωτικής φυσιογνωμίας, με την ενότητα του κόμματος, την αξιοπιστία του και την προοπτική του, να βρίσκονται στο επίκεντρο.