Ο Μάνφρεντ Βέμπερ ζητά από Τουρκία να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νομίμους κατοίκους τους υπό ΟΗΕ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ ζητά από Τουρκία να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νομίμους κατοίκους τους υπό ΟΗΕ

Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο επικεφαλής της Γερμανός Ευρωβουλευτής Manfred Weber κάλεσαν σήμερα την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ.


Πιο συγκεκριμένα, ο Manfred Weber σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, δήλωσε ότι «η Κύπρος υπέφερε τις τουρκικές προκλήσεις και επιθέσεις για πολύ καιρό. Η ομάδα του ΕΛΚ στο ΕΚ ανησυχεί σοβαρά για τα τουρκικά σχέδια για το `άνοιγμα` των Βαρωσίων».

Σύμφωνα με τον κ. Weber «μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε παραβίαση στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τη Βαρώσια και θα υπονομεύσει τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού».

«Απαιτούμε την πλήρη συμμόρφωση της Τουρκίας με τα ψηφίσματα του ΣΑΗΕ. Αυτό σημαίνει την άμεση επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους, υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ σύμφωνα με το αυτά τα ψηφίσματα. Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει ενέργειες που θα έβλαπταν τις προοπτικές για περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, και οι οποίες δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας στην περιοχή», σημείωσε.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Δεν είναι τυχαίες» – Δύο πυρκαγιές κοντά στο Όμοδος μέσα σε δύο βδομάδες - Το κοινό που εντοπίζουν οι Αρχές

«Δεν είναι τυχαίες» – Δύο πυρκαγιές κοντά στο Όμοδος μέσα σε δύο βδομάδες - Το κοινό που εντοπίζουν οι Αρχές

Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά που σάρωσε την ορεινή περιοχή της Λεμεσού, νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στην κοινότητα του Ομόδους, βάζοντας ξανά σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις.