ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κραυγή για βοήθεια από 56χρονη γυναίκα: «Ψάχνω για μια δουλειά- Δεν έχω να φάω»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κραυγή για βοήθεια από 56χρονη γυναίκα: «Ψάχνω για μια δουλειά- Δεν έχω να φάω»

Σε απόγνωση βρίσκεται 56χρονη γυναίκα από το Στρόβολο που τους τελευταίους μήνες είναι άνεργη και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως αναφέρει στο ΤhemaOnline.

Του Στέλιου Στυλιανού

Η κύρια Α.Χ επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας και με τρεμάμενη φωνή μας ανέφερε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι δεν έχει να φάει και προς τιμήν τους, γείτονές της συνδράμουν ώστε να της εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ ή να της αγοράσουν κάτι που χρειάζεται από το σουπερμαρκετ.

Σύμφωνα με την 56χρονη εργαζόταν για 6 χρόνια σε καφετέρια στη Λευκωσία, σε βραδινή βάρδια, κάτι που την είχε κουράσει πολύ. Ζητούσε εδώ και καιρό να εργάζεται πρωινό κάτι που δεν ήταν εφικτό με αποτέλεσμα να υποβάλει την παραίτησή της.

Από τον Αύγουστο του 2020 είναι άνεργη, ενώ ισχυρίζεται ότι έχει υποβάλει αίτηση για ανεργιακό επίδομα, χωρίς να της καταβληθεί μέχρι σήμερα (8/10) οποιοδήποτε ποσό.

«Κάνω έκκληση για μια δουλειά» ανέφερε η κύρια Α.Χ προσθέτοντας πως άρχισαν να έρχονται λογαριασμοί που δεν μπορεί να πληρώσει. «Έχω 186 ευρώ ρεύμα και 30 ευρώ νερό» τα λόγια της 56χρονης, η οποία διαμένει μόνη της στον συνοικισμό «Στρόβολος ΙΙ», αφού πριν από δύο χρόνια έχασε την αδελφή της «νικημένη» από τον καρκίνο.

Να σημειώσουμε ότι η 56χρονη δεν έχει υποβάλει αίτηση για τα ειδικά σχέδια της Κυβέρνησης για ανέργους ενώ και η ιστοσελίδα μας θα προσπαθήσει να επικοινώνησει με τους λειτουργούς του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να δουν την περίπτωσή της με ευαισθησία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top