ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Οι κινήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο παραβιάζουν κατάφωρα τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Οι κινήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο παραβιάζουν κατάφωρα τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ

Την απόφαση της Τουρκίας για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, καταδίκασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονομής του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεανώ» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ERASΜUS.


Όπως σημείωσε ο ίδιος, η απόφαση της Τουρκίας να επεκτείνει την άδεια εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων «συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». Παράλληλα, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα πρόκειται να στηρίξει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Τα σύνορα της Ευρώπης, το περίγραμμα όχι μόνο της ευρωπαϊκής κυριαρχίας αλλά και του ίδιου του αξιακού της φορτίου, αμφισβητείται όταν μια τρίτη χώρα, η Τουρκία, παραβιάζει δικαιώματα δύο μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΕ καλείται να προασπίσει τα συμφέροντά της, καθώς, όπως είπε, «ορισμένες αδράνειες αποθρασύνουν αυτόκλητους τρίτους που σπεύδουν να δράσουν σε περιοχές όπου η Ευρώπη έχει στρατηγικά συμφέροντα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΥΠΟΙΚ: Έρχονται νέα εκατομμύρια από την ΕΕ – Ποια έργα ολοκληρώνονται σύντομα

ΥΠΟΙΚ: Έρχονται νέα εκατομμύρια από την ΕΕ – Ποια έργα ολοκληρώνονται σύντομα

Το Κυπριακό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) εισέρχεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του, με το σύνολο των έργων να αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Αύγουστο του 2026, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών.