ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πιέσεις για το ωράριο καταστημάτων ο Γ. Περδίκης

Δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πιέσεις για το ωράριο καταστημάτων ο Γ. Περδίκης

O Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης κατήγγειλε ότι δέχεται εκβιασμούς και πιέσεις για το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να υποκύψει και πως θα ζητήσει να σταματήσει η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.

«Εκβιασμούς και πιέσεις δεχόμαστε πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες από τα μεγάλα συμφέροντα του λιανικού εμπορίου, ενόψει της απόφασης της κρίσιμης που θα παρθεί την Πέμπτη», ανέφερε ο Πρόεδρος των Οικολόγων.

Εμείς ως Οικολόγοι, είπε, «δεν πρόκειται να υποκύψουμε, όσα λεφτά και να έχουν αυτοί που τα έχουν, όσα συμφέροντα και να διακυβεύονται, δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και πιέσεις από τον οποιοδήποτε».

«Να σταματήσουν να πιέζουν, να σταματήσουν να βάζουν 'πεμπάμενους', οι οποίοι να στέλνουν απειλητικά μηνύματα, γιατί δεν πρόκειται να περάσει αυτός ο εκβιασμός», ανέφερε. 

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι «έχουμε γίνει δέκτες μηνυμάτων από τάχα μου αγανακτισμένους καταναλωτές – τώρα παίζει κι αυτό το παιχνίδι -  οι οποίοι ζητούν να είναι ανοιχτές οι υπεραγορές την Κυριακή, ανώνυμα βεβαίως και προέρχεται από αυτούς οι οποίοι έχουν τις τελευταίες μέρες μια πολυδάπανη και προκλητική εκστρατεία επηρεασμού της κοινής γνώμης και των Βουλευτών για να μην επηρεαστούν τα μεγάλα τους συμφέροντα που διακυβεύονται με τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης την Κυριακή».

«Καταγγέλλω αυτή την προσπάθεια πίεσης της Βουλής με αθέμιτα μέσα, η οποία μάλιστα προσπάθεια δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα παραπλανημένων πολιτών», ανέφερε, και έκανε λόγο για ανώνυμα τηλεφωνήματα και μηνύματα τις τελευταίες ημέρες.

«Θα ζητήσω να σταματήσει η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακής», είπε.

Εξάλλου, ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε στο θέμα της υποβολής προσφορών από πλευράς εργοληπτικών εταιρειών που παραδέχονται, όπως είπε, την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα του δημοσίου και εξέφρασε τη θέση ότι δεν θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε δημόσιες προσφορές, σημειώνοντας ότι προτίθεται να επεξεργαστεί πρόταση νόμου προς την κατεύθυνση του να ποινικοποιηθεί και αυτή η κατηγορία εργοληπτικών εταιρειών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top