Οι έντονες ανησυχίες της Επιτροπής Περιβάλλοντος για μόλυνση του νερού του φράκτη Καλαβασού από μεταλλικά στοιχεία των μεταλλείων που υπάρχουν στην περιοχή, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης μελών της με εκπρόσωπο του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και τους Κοινοτάρχες.
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στον Φράκτη Καλαβασού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Αδάμος Αδάμου ανέφερε ότι «στόχος της επίσκεψης στη περιοχή είναι για να δούμε τα προβλήματα της περιοχής που άπτονται του περιβάλλοντος. Αρχικά επισκεφθήκαμε τον φράκτη της Καλαβασού, για τον οποίο είχαμε πληροφορίες, ότι υπήρχε μόλυνση του νερού με μεταλλικά στοιχεία».
Πρόσθεσε ότι «είδαμε την περιοχή και εκπρόσωπος του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων μας ενημέρωσε πως το νερό του φράκτη είναι ασφαλές και για άρδευση αλλά όταν χρειάζεται και για πόση. Εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας, επειδή στην περιοχή παρά το γεγονός ότι υπάρχει στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, το νερό δεν μολύνεται από πυρομαχικά, αλλά κυρίως από τα μεταλλεία που βρίσκονται εδώ».
Ο κ. Αδάμου ανέφερε ακόμα ότι «οι αρμόδιοι μας ενημέρωσαν για το θέμα και μας έχουν καθησυχάσει, ωστόσο εμείς καθηκόντως θα παρακολουθούμε όλη τη διαδικασία με τις συχνές αναλύσεις που γίνονται, προπάντων όταν το νερό καταστεί πόσιμο. Δεν υποβαθμίζουμε το θέμα της άρδευσης αλλά κύριο μέλημα μας είναι η υγεία του κόσμου».
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε επίσης ότι ακολούθως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση «στο Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαβασού στην παρουσία όλων των Κοινοταρχών της περιοχής, με στόχο να συζητηθούν τα ευρύτερα προβλήματα που αφορούν τις αναπτύξεις που γίνονται, αλλά και τις πληροφορίες που ακούστηκαν για μεταφορά διαφόρων εργοστασίων που βρίσκονται στην περιοχή Ιδαλίου. Ελπίζουμε ότι η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα είναι παραγωγική προς όφελος των Κοινοτήτων και των κατοίκων της περιοχής».
Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά είπε πως «μας αφήνει ικανοποιημένους η επίσκεψη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Ηρθαν να εξετάσουν τις ανησυχίες που είχαμε για το νερό του φράγματος αλλά και για τη μόλυνση που υπάρχει. Παράλληλα θα συζητηθούν ορισμένα άλλα θέματα περιβάλλοντος που αφορούν την περιοχή με την δημιουργία του Ενεργειακού Κέντρου. Η μεταφορά των εργοστασίων ασφάλτου στη περιοχή μας δεν μας βρίσκει σύμφωνους και είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτή την μετακίνηση».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «θέλουμε να τονίσουμε στα μέλη της Επιτροπής ότι έχουν μεταφερθεί αρκετά εργοστάσια στη περιοχή μας αλλά δεν θα δεχθούμε να γίνει ένας σκουπιδότοπος».
Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στους 25 ανέρχονται οι επιζώντες από συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν
• Αρχιεπίσκοπος: Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις