ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντίνου - Φαίδωνος - 'Δεν μπορεί να μείνει χωρίς καρέκλα στα 63 του - Έπιασε μπανάνες να μοιράσει στους βουλευτές...' - VIDEO

Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντίνου - Φαίδωνος - 'Δεν μπορεί να μείνει χωρίς καρέκλα στα 63 του - Έπιασε μπανάνες να μοιράσει στους βουλευτές...' - VIDEO

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Κώστα Κωνσταντίνου και του Δήμαρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (07/10), με φόντο την διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών αλλά και τις δημοτικές εκλογές του 2021.

Επιμέλεια: Άντρος Ιωάννου

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κωνσταντίνου κατηγόρησε τον Δήμαρχο Πάφου ότι θέλει να συμπεριφέρεται σαν αυτοκράτορας και εθνάρχης. Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι ο κ. Φαίδωνος έδωσε εντολές σε μπουλντόζες για επέμβαση σε τ/κ υποστατικά η ώρα 03:00 τα ξημερώματα.

'Υπάρχουν γνωματεύσεις για όλα και ο ίδιος επιμένει σε ζητήματα που έχουν κριθεί μέσω του Γενικού Εισαγγελέα και του Υπουργικού Συμβουλίου', πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Παράλληλα, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού υποστήριξε ότι 'όταν ο κ. Φαίδωνος στηριζόταν από ιδιοκτήτες συγκεκριμένης εταιρείας και λάμβανε μαζικά ψήφους, δεν είχε πρόβλημα. Σήμερα επειδή δεν τον στηρίζουν είναι τα λαμόγια και οι εκμεταλλευτές'.

Ο κ. Κωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν παρατυπίες, ωστόσο όπως είπε, ο κ. Φαίδωνος μπήκε σε αυλές και σπίτια χρηστών που τα πήραν νόμιμα.

Υποψήφιότητα για Δήμαρχος το 2021

Πέραν τούτου, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέφερε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος το 2021, ενώ όπως είπε, ενημέρωσε τον ΔΗΣΥ για την απόφαση του.

'Δεν είναι η ώρα να προβεί σε δηλώσεις το κόμμα', πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Στην αντεπίθεση ο Φαίδωνος

Ο Δήμαρχος Πάφου επέστρεψε τα πυρά στον κ. Κωνσταντίνου, αφού προγηγουμένως αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διάλογο μαζί του στο κρατικό ραδιόφωνο.

'Όταν έβαλα βουλευτής το 2011, οι ύβρεις που ακούστηκαν από αυτόν τον άνθρωπο ήταν πρωτοφανείς. Αυτά γίνονταν και στο παρελθόν σε σημείο που παιδιά έφυγαν από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και σταμάτησαν να ασχολούνται με την πολιτική', σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Φαίδωνος υποστήριξε ότι η επίθεση που δέχεται από τον κ. Κωνσταντίνου έχει προεκλογικό χρώμα αφού όπως είπε 'μου εξαπέλυσε μια επίθεση και λέει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Δεν μπορεί να μείνει χωρίς καρέκλα στα 63 του'.

Όσον αφορά τις μπουλντόζες, ο κ. Φαίδωνος υποστήριξε ότι κανείς δεν πήγε σε υποστατικά η ώρα 03:00 το πρωί αλλά αντιθέτως, πήγαν η ώρα 06:00 όπου ξεκινούν παντού οι εργασίες.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε ότι σε κάποιες περιοχές έχει να γίνουν έργα από το 1963 και με την είσοδο του Δήμου, ήταν αυτονόητο να αντιδράσουν κάποιοι που δημιούργησαν κατεστημένα.

Σχετικά με την Συντονιστική Κομμάτων και Οργανώσεων, ο κ. Φαίδωνος υποστήριξε ότι δεν λειτουργεί πουθενά, αλλά μόνο στην Πάφο. 'Αποδείχτηκε ότι όσο πηγαίναμε, γινόταν μια φιλολογική συζήτηση', πρόσθεσε.

Αντιπαράθεση για τους χώρους στάθμευσης και η απάντηση για Debate

Επιπλέον, ο κ. Φαίδωνος απάντησε στις κατηγορίες για εντολές του να αποκοπούν δέντρα για δημιουργία χώρου στάθμευσης, λέγοντας ότι δεν έδωσε τέτοια οδηγία.

Ερωτηθείς αν είναι διατεθειμένος να συμμετέχει σε debate με τον κ. Κωνσταντίνου, ο κ. Φαίδωνος, απάντησε λέγοντας ότι 'δεν θα του κάνω προεκλογική επειδή έμεινε στα αζήτητα. Είναι γνωστός για τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς έτσι ώστε να πάρει δημοσιότητα'.

'Στο παρελθόν έπιασε μπανάνες και πήγε στη Βουλή να τις μοιράσει στους βουλευτές', συμπλήρωσε.

Επικρίσεις στην Επιτροπή Προσφύγων

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγεκριμένα θέμα υπήρξε συζήτηση στην Επιτροπή Προσφύγων, με τους βουλευτές της Πάφου να επικρίνουν έντονα τον κ. Φαίδωνος για αυταρχισμό σχετικά με τις επεμβάσεις σε τ/κ περιουσίες.

Δείτε το βίντεο με δηλώσεις του κ. Φαίδωνος για την Επιτροπή Προσφύγων:

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top