Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ το 'Γιαβούζ'

Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ το 'Γιαβούζ'

Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» το οποίο φαίνεται να κατευθύνεται προς το τουρκικό λιμάνι Τασουτζιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του marinetraffic, το πλωτό γεωτρύπανο ξεκίνησε από χθες από το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ όπου βρισκόταν.

To Γιαβούζ βρισκόταν στην κυπριακή ΑΟΖ για διεξαγωγή παράνομης γεώτρησης στην περιοχή Selcuklu-1 δυτικά της Κύπρου.

Όπως μεταδίδει το Κρατικό Ραδιόφωνο, η εν λόγω κίνηση θεωρείται από διπλωματικές πηγές στην Λευκωσία ως κίνηση μερικής αποκλιμάκωσης.

Η παράνομη Navtex είχε ισχύ μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Aπό ΚΥΠΕ/ΡΙΚ/TOTHEMAONLINE

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Κοινή συνάντηση με Τ/κ ηγέτη θα προτείνει η Ε/κ πλευρά - Ελπίζω να υπάρξει θετική ανταπόκριση

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Κοινή συνάντηση με Τ/κ ηγέτη θα προτείνει η Ε/κ πλευρά - Ελπίζω να υπάρξει θετική ανταπόκριση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είπε την Τρίτη ότι θα προτείνει κοινή συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη για την ερχόμενη εβδομάδα, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει θετική ανταπόκριση.

BEST OF TOTHEMAONLINE