Πρόεδρος Κομισιόν και Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν επιτάχυνση διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική σχέση

Πρόεδρος Κομισιόν και Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν επιτάχυνση διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική σχέση

H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, συνομίλησαν σήμερα για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Συμφώνησαν για τη σημασία εξεύρεσης συμφωνίας, εάν είναι δυνατόν, ως ισχυρή βάση για μια στρατηγική σχέση ΕΕ-ΗΒ στο μέλλον.

Όπως δήλωσαν από κοινού οι δύο υιοθέτησαν την εκτίμηση και των δύο επικεφαλής διαπραγματευτών ότι σημειώθηκε πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά παρέμειναν σημαντικά κενά, κυρίως αλλά όχι μόνο στους τομείς της αλιείας, των ίσων όρων ανταγωνισμού και της διακυβέρνησης.

Επιπλέον, εδωσαν οδηγίες στους διαπραγματευτές τους να εργαστούν εντατικά για να προσπαθήσουν να γεφυρώσουν αυτά τα κενά.

Από ΚΥΠΕ 

Όπως ανακοινώθηκε,  συμφώνησαν να μιλούν σε τακτική βάση για αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE