ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Η Αστυνομία είχε εισηγηθεί από τον Απρίλιο μέτρα ασφαλείας αλλά δεν εισακούστηκε - 'Υπεύθυνες για την ασφάλεια οι σχολικές εφορείες'

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Η Αστυνομία είχε εισηγηθεί από τον Απρίλιο μέτρα ασφαλείας αλλά δεν εισακούστηκε - 'Υπεύθυνες για την ασφάλεια οι σχολικές εφορείες'

Συνάντηση με την Σχολική Εφορεία που είναι υπεύθυνη για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νεοφύτου στην Λακατάμια είχε από τον Απρίλιο η Αστυνομία, έτσι ώστε να συζητηθούν θέματα ασφαλείας.

Στο εν λόγω σχολείο, τέθηκε κακόβουλα πυρκαγιά στις 28/09, με αποτέλεσμα να επεκταθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. 

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι η Αστυνομία, είχε συνάντηση από τον Απρίλιο του 2020 με την σχολική Εφορεία που είναι αρμόδια για το 4ου Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νεοφύτου, έτσι ώστε να συζητηθούν κάποια μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να ληφθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η Αστυνομία έθεσε θέματα ασφάλειας για το εν λόγω σχολείο και εισηγήθηκε την βελτίωση της περίφραξης του σχολείου, η οποία δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, τα κάγκελα ήταν πολύ χαμηλά και έπρεπε να μεγαλώσουν για να μην υπάρχει πρόσβαση στο σχολείο.

Ταυτόχρονα, εκ μέρους της Δύναμης έγινε εισήγηση έτσι ώστε να μπει ένας φρουρός ασφαλείας που θα βρισκόταν εκεί επί 24ωρου βάσεως.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, σημείωσε ότι μέχρι το συμβάν που σημειώθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου δεν λήφθηκε κανένα μέτρο, ενώ όπως είπε, για τις σχολικές μονάδες και την ασφάλεια τους, υπεύθυνες είναι οι σχολικές εφορείες.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Το Πακιστάν φιλοξένησε σήμερα συνομιλίες με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν και οι αρχικές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε προτάσεις για το εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για τη ναυτιλία, είπαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE