ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλες οι πληροφορίες - Μεγαλώνουν τα cluster - Κρούσματα και σε άλλο σχολείο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλες οι πληροφορίες - Μεγαλώνουν τα cluster - Κρούσματα και σε άλλο σχολείο

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2,412 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 17 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

2 x πτήσεις:
Το ένα άτομο ήρθε από το Λονδίνο στην Λάρνακα στις 30/9.
Το 2ο άτομο ήρθε από το Βερολίνο στην Πάφο χθες.

14 x ιχνηλάτηση:
Εφτά άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε χθες από ιδιωτική πρωτοβουλία (είχε συμπτώματα από τις 25/9). Δύο εκ των σημερινών κρουσμάτων φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο στην Επαρχία Λεμεσού.
Ένα άτομο είναι από το cluster του Εθνικού Άχνας και είναι εργαζόμενος στην ομάδα.

1 x Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων: Πρόκειται για άτομο που είχε χθες το βράδυ πυρετό και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λάρνακας.

Από τα σημερινά αποτελέσματα, αλλά και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζονται από την ιχνηλάτηση επαφών, διαφαίνεται ότι υπάρχει μετάδοση του ιού τόσο ενδοοικογενειακά όσο και στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Αυτό μας ανησυχεί. Σε αρκετές περιπτώσεις άτομα που φέρουν τον ιό δεν τηρούν πιστά και αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν τον ιό σε άτομα του περύγυρού τους. Επαναλαμβάνεται για ακόμα μια φορά η έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων ακόμα και εντός του οικογενειακού μας περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Συντονισμός με Χριστοδουλίδη με το βλέμμα στο 2028 - Η ΕΔΕΚ ανοίγει ξανά τις πόρτες στους διαγραφέντες

ΔΗΚΟ: Συντονισμός με Χριστοδουλίδη με το βλέμμα στο 2028 - Η ΕΔΕΚ ανοίγει ξανά τις πόρτες στους διαγραφέντες

Στο ΔΗΚΟ, η νέα συνάντηση της Γραμματείας του κόμματος, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Δευτέρας, επιβεβαιώνει ότι η συνεργασία με το Προεδρικό,  συνεχίζεται και αποκτά πιο οργανωμένο χαρακτήρα. Στην ΕΔΕΚ, η απόφαση για άρση όλων των διαγραφών επιχειρεί να σηματοδοτήσει μια διαφορετική επανεκκίνηση: αυτή της εσωτερικής συσπείρωσης και της επιστροφής ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν εκτός κόμματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE