Νίμπουρκ – ΑΕΚ 82-94: Ακόμα ένα κι έφυγε για τελικό! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Νίμπουρκ – ΑΕΚ 82-94: Ακόμα ένα κι έφυγε για τελικό! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η ΑΕΚ στα ημιτελικά του Final 8 του BCL! Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν σοβαροί και μόλις βρήκαν ρυθμό, «τελείωσαν» το ματς με την Νίμπουρκ (82-94), για να πάρουν την πρόκριση!

Η ΑΕΚ στα ημιτελικά του Final 8!

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο άγχος και από το 15ο λεπτό κι έπειτα, άρχιζε να ανεβάσει την απόδοσή της. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα είχε τον έλεγχο και όλοι βοήθησαν, για να πάρουν μια σημαντική νίκη, που φέρνει τους «κιτρινόμαυρους» πιο κοντά στο τρόπαιο.

Επόμενος αντίπαλος (02/10, 21:30) θα είναι μια ομάδα από την Ισπανία, είτε η Σαραγόσα, είτε η Τενερίφη, στην οποία αγωνίζεται ο Γιώργος Μπόγρης.

Η Νίμπουρκ ήταν αρκετά απειλητική και ξεκίνησε με… άγριες διαθέσεις, αφού ήταν τρομερή από την περιφέρεια, ωστόσο ο ρυθμός της έπεσε και δεν μπόρεσε να βρει «απαντήσεις» σε κρίσιμες στιγμές.

Από τους Τσέχους, που υπέστησαν την τέταρτη ήττα τους από την ΑΕΚ σε πέντε παιχνίδια συνολικά στη διοργάνωση, ξεχώρισαν οι Χάρντινγκ και Χρούμπαν, που είχαν 16 πόντους έκαστος.

Ο αγώνας

Η Νίμπουρκ άρχισε με ένα 5-0 (2′) και λίγο αργότερα βρέθηκε στο +8 (13-5, 5′) με τρίποντο του Χάρντινγκ. Ο Λάνγκφορντ με δύο τρίποντα επίσης φρόντισε να μειώσει (15-11, 16′), αλλά οι Τσέχοι πήραν ξανά μια μικρή διαφορά (18-11). Ράις και Ματσιούλις έφτασαν στον… πόντο (20-19, 9′), με τον Αμερικανό και τον Ρούπνικ της Νίμπουρκ να κάνουν το 23-21 στο δεκάλεπτο με βολές. Ο Ράις έβαλε την ΑΕΚ μπροστά για πρώτη φορά (23-24, 11′), ο Χρυσικόπουλος έδωσε πολύτιμες βοήθειες, καθώς δημιουργούσε και σκόραρε (28-31, 14′), ενώ Λοτζέσκι, Γκίκας, Μορέιρα και Λάνγκφορντ πήφαν στο +10 (32-42, 17′). Κριζ, Μπέντα και Χρούμπαν έδωσαν άμεσα απαντήσεις (39-42, 18′) και ο Ράις έκανε το 39-44 στο ημίχρονο.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, Γκίκας και Γιάνκοβιτς «εκτέλεσαν» από την περιφέρεια για το 41-50 (21′), στη συνέχεια σκόραρε ο Λάνγκφορντ δις (47-54, 23′) και ο Γιάνκοβιτς το… μπουμπούνισε ξανά (48-57, 24′). Ο Μορέιρα ήταν απειλή κοντά στη ρακέτα και μαζί με τον Λοτζέσκι έκαναν το 50-63 (26′). Η Νίμπουρκ, όμως, δεν το έβαζε κάτω κι έκανε ένα μικρό σερί (6-0), για να πέσει από τη διψήφια διαφορά (56-65, 29′). Ο Σλότερ έβαλε τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι, για να κάνει το 58-69 στο 30′. Ο Λοτζέσκι με έξι σερί πόντους κράτησε την ΑΕΚ μπροστά (63-75, 32′), με τους Τσέχους να «κυνηγούν» και να προσπαθούν να πλησιάσουν (70-78,  34′). Ο Γιάνκοβιτς ευστόχησε ξανά από την περιφέρεια και ο Σλότερ τελείωσε την φάση για το 72-85 (36′). Όλα είχαν πάρει το δρόμο τους για να πανηγυρίσει η ΑΕΚ μια σημαντική νίκη, με το σκορ να επισφραγίζεται από τους Ματσιούλις και Λάνγκφορντ (82-94, 40′).

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 39-44, 58-69, 82-94.

 

Πηγή: Gazzetta.gr

The post Νίμπουρκ – ΑΕΚ 82-94: Ακόμα ένα κι έφυγε για τελικό! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ετοιμότητα εκφράζει η Κύπρος για επανενεργοποίηση θαλάσσιας ανθρωπιστικής διόδου προς Γάζα

Ετοιμότητα εκφράζει η Κύπρος για επανενεργοποίηση θαλάσσιας ανθρωπιστικής διόδου προς Γάζα

Η λύση δύο κρατών είναι «ο μόνος δρόμος προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή» και «δεν υπάρχει εναλλακτική», δήλωσε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Μαρία Μιχαήλ, μιλώντας την Τρίτη κατά τη Διεθνή Διάσκεψη για το Παλαιστινιακό, στη Νέα Υόρκη, και ευχαρίστησε τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία για την πρωτοβουλία σύγκλησής της. Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου για επανενεργοποίηση της θαλάσσιας ανθρωπιστικής διόδου προς τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE