Η Ρωσία καταγγέλλει την αποστολή ξένων μισθοφόρων (Σύριων και Λίβυων) στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Ρωσία καταγγέλλει την αποστολή ξένων μισθοφόρων (Σύριων και Λίβυων) στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του καταγγέλλει την αποστολή ξένων μισθοφόρων κυρίως από την Συρία και την Λιβύη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίοι συμμετέχουν στις εχθροπραξίες, που μαίνονται εδώ και τέσσερις ημέρες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.


"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν, στην ζώνη της διένεξης του Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνονται μαχητές παράνομων ένοπλων σχηματισμών, ιδιαίτερα από την Συρία και την Λιβύη, με σκοπό να συμμετάσχουν άμεσα στις εχθροπραξίες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Ανησυχούμε βαθύτατα για τις εξελίξεις αυτές, οι οποίες δεν οδηγούν μόνο στην ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης στην ζώνη της διένεξης, αλλά και δημιουργούν μακροπρόθεσμες απειλές για την ασφάλεια όλων των χωρών της περιοχής", επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μέσω της οποίας η Μόσχα καλεί "τις ηγεσίες όλων των ενδιαφερομένων κρατών να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα που δεν θα επιτρέπουν την χρησιμοποίηση ξένων τρομοκρατών στην διένεξη και να τους αποσύρουν άμεσα από την περιοχή".

Δύο Σύροι αντάρτες έχουν δηλώσει στο Reuters ότι η Τουρκία στέλνει Σύρους μαχητές να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν, γεγονός που η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν διαψεύσει.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE