Αισιοδοξία για έξοδο της Κύπρου στις αγορές μέσω των διορισθέντων διεθνών τραπεζών

Αισιοδοξία για έξοδο της Κύπρου στις αγορές μέσω των διορισθέντων διεθνών τραπεζών

Το Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΓΔΔΧ) του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε το διορισμό μεγάλων διεθνών τραπεζών για να οργανώσουν διεθνή τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και για τη στρατηγική χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας με στόχο την έξοδο στις αγορές κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση, το ΓΔΔΧ αναφέρει ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία με πιστοληπτική αξιολόγηση B3/Β+/B-/ΒL (stab/pos/pos/stab) από Moody’s, S&P, Fitch και DBRS έχει προχωρήσει στο διορισμό ως αναδόχων τραπεζών τΩΝ Barclays, HSBC, Morgan Stanley και SG CIB, με σκοπό να οργανώσουν διεθνή τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και για τη στρατηγική χρηματοδότησης”.

“Ενδέχεται να ακολουθήσει η εκτέλεση συναλλαγής, η οποία θα είναι σε ευρώ, τούτου εξαρτωμένου από τις συνθήκες της αγοράς”, σημειώνει το ΓΔΔΧ του ΥΠΟΙΚ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, με βάση τα νομικά έγγραφα του προγράμματος των κυπριακών ομολόγων, η έκδοση χρέους δεν προωθείται για πώληση στην πρωτογενή αγορά κεφαλαίων των ΗΠ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

Την ελπίδα να υπάρξουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας πως αν και η πρώτη συνάντηση δεν θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.