Συνομιλία Μπορρέλ - Τσαβούσογλου για Ναγκόρνο Καραμπάχ και Ανατολική Μεσόγειο

Συνομιλία Μπορρέλ - Τσαβούσογλου για Ναγκόρνο Καραμπάχ και Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου, είχε πριν από λίγο (απόγευμα Τετάρτης 30/09), ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, με αντικείμενο το Ναγκόρνο Καραμπάχ και όπως τόνισε τη σημασία της αποκλιμάκωσης στην περιοχή.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος συζήτησε ακόμη με τον Μ.Τσαβούσογλου και τα τρέχοντα θέματα στην ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας, ιδίως την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE