Ανοδικά κινήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων, για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια τον Αύγουστο

Ανοδικά κινήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων, για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια τον Αύγουστο

Ανοδικά κινήθηκαν τον Αύγουστο τα επιτόκια για τις καταθέσεις, ενώ αυξητικά κινήθηκαν και τα επιτόκια για καταναλωτικά δάνεια και για στεγαστικά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), για τον Αύγουστο, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρουσίασε οριακή αύξηση στο 0,10%, σε σύγκριση με 0,09% τον προηγούμενο μήνα.
 
Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες σημείωσε άνοδο στο 0,16%, σε σύγκριση με 0,03% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνει η ΚΤΚ
 
Ανοδικά κινήθηκαν και τα δάνεια για καταναλωτικά δάνεια και για αγορά κατοικίας.
 
Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε στο 3,08%, σε σύγκριση με 2,90% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας κατέγραψε μικρή άνοδο στο 2,08%, σε σύγκριση με 2,05% τον προηγούμενο μήνα.
 
Αντίθετα, αμετάβλητα παρέμειναν τα επιτόκια για εταιρικά δάνεια.
 
Σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,20%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αμετάβλητο στο 3,05% διατηρήθηκε το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αυξημένη καχυποψία, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές με εμφανή σημάδια πίεσης. Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, αντί να λειτουργεί ως οργανωτικό ορόσημο, εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικών ισορροπιών, προσωπικών στρατηγικών και δημόσιων συγκρούσεων, αποτυπώνοντας το κλίμα πόλωσης, που διαμορφώνεται όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, της 24ης Μαΐου.

BEST OF TOTHEMAONLINE