O Φλαμανδός Αλεξάντερ Nτε Κρού νέος Πρωθυπουργός του Βελγίου μετά από 16 μήνες διαπραγματεύσεων

O Φλαμανδός Αλεξάντερ Nτε Κρού νέος Πρωθυπουργός του Βελγίου μετά από 16 μήνες διαπραγματεύσεων

Ο Φλαμανδός Αλεξάντερ Ντε Κρου (Open Vld) είναι από σήμερα ο νέος Πρωθυπουργός του Βελγίου, επικεφαλής της νέας κυβέρνησης του λεγόμενου συνασπισμού Vivaldi, μετά από 16 μήνες διαπραγματεύσεων - περίπου 500 ημέρες συζητήσεων μεταξύ των κομμάτων που μετέχουν τελικά στο συνασπισμό.

Οι συζητήσεις για τις θέσεις των Υπουργών της κυβέρνησης συνεχίζονται και σήμερα (Τετάρτη 30/09). 

Ο Ντε Κρου θα αντικαταστήσει τη Σοφί Βιλμές (MR) και θα ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης με επτά κόμματα: CD&V, Open Vld, sp.a, Groen, PS, MR και Ecolo. Θα γίνει μάλιστα ο πρώτος Φλαμανδός Πρωθυπουργός εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, μετά τον Έλιο Ντι  Ρούπο (2011-2014), τον Σαρλ Μισέλ (2014-2019) και τη Σόφι Βιλμές (2019-2020).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - «Hawkeye Strike»: Οι ΗΠΑ πλήττουν τον ISIS στη Συρία σε επιχείρηση εκδίκησης για τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών

VIDEO - «Hawkeye Strike»: Οι ΗΠΑ πλήττουν τον ISIS στη Συρία σε επιχείρηση εκδίκησης για τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών

Ο στρατός των ΗΠΑ εξαπέλυσε χθες μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, καταφέροντας πλήγματα σε περισσότερους από 70 στόχους του Ισλαμικού Κράτους, ως απάντηση στην επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών και ενός διερμηνέα.

BEST OF TOTHEMAONLINE